Bogataš iz Istre pomislio da će postati još imućniji. Nekim tipovima dao desetke tisuća eura očekujući nasljedstvo nepostojećeg rođaka

Prevaranti su ga tražili da im pošalje presliku osobnih dokumenata i uplati im hrpu novca

FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Zbog naivnog vjerovanja da će naslijediti milijune, 80-godišnjak iz Istre ostao je bez nekoliko desetaka tisuća eura te postao još jedna žrtva internetske prevare zbog koje se angažirala i istarska policija.

Vremešni gospodin u prosincu prošle godine dobio je putem društvene mreže poruku dviju nepoznatih osoba koje su mu se predstavile kao djelatnici američke banke kazavši mu kako mu je pokojni rođak u Kanadi u nasljedstvo ostavio više desetaka milijuna dolara.

Komunikacija se nastavila putem e-mail adrese, a kako bi 80-godišnjaku isplatili nasljedstvo, počinitelji su ga tražili da za potrebu aktivacije bankovnog računa pokojnog rođaka i drugih administrativnih troškova pošalje presliku vozačke dozvole.

Uplatio im hrpu novca

Osim toga, u nekoliko navrata tražili su ga da uplati nekoliko desetaka tisuća eura, što je muškarac i učinio. Nakon što su od njega tražili da im uplati još novaca, oštećeni je posumnjao da se radi o prevari i događaj prijavio policiji.

Istarska policija utvrđuje okolnosti ovog događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljima. Službenici još jednom apeliraju na građane da ne odaju svoje osobne podatke i preslike dokumenata nepoznatim osobama te ih pozvali na oprez.

“Zapitajte se kolika je vjerojatnost da je upravo vama netko na drugom kraju svijeta ostavio milijunsko nasljedstvo! Budite stoga oprezni, a prije bilo kakve uplate, posavjetujte se s osobom od povjerenja ili policijom”, navodi PU istarska.