Buntić pušten iz pritvora nakon što je pretukao suprugu, nevladina udruga: 'Jesmo li naučili što iz slučaja Nizame Hećimović?'

Inicijativa građanki/na Mostara kritizirala odluku suda u Ljubuškom

FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon što je bivši hrvatski rukometni reprezentativac Denis Buntić pušten na slobodu unatoč optužbi za fizičko zlostavljanje supruge i prijetnje smrću, nevladina organizacija Inicijativa građanki/na Mostara izrazila je svoje mišljenje putem Facebooka.

Podsjećamo, Općinski sud u Ljubuškom, gdje Buntićeva majka radi godinama, donio je odluku o puštanju na slobodu s mjerama zabrane prilaska žrtvi. Na istom sudu mu je tužitelj kum, a tužiteljeva majka odvjetnica. Osim toga, Buntić je posjedovao niz oružja, uključujući automatske puške i streljivo.

‘Sramotan potez’

Iz Inicijative građanki/na Mostara kažu da su zabrinuti zbog nasilja nad Klarom Buntić i “sramotnog poteza Općinskog suda u Ljubuškom”. “Mišljenja smo da ovakav potez Suda šalje poruku da su žene, žrtve obiteljskog nasilja, institucionalno nezaštićene i šalje poruku da su nasilnici zaštićeni. Iskazujemo nezadovoljstvo radom nadležnih institucija i tužiteljstva jer svaki dan čitamo da se negdje u Bosni i Hercegovini dogodilo porodično nasilje i nasilnici su na slobodi.

Pitamo se jesmo li naučili što iz slučaja Nizame Hećimović iz Gradačca? Bismo li reagirali da se dogodio smrtni slučaj? Tko će biti kriv kad postane prekasno?! Zajedno zaštitimo Klaru i svaku drugu ženu žrtvu nasilja!

Pokažimo im da nisu same! Pozivamo nadležne institucije i tužiteljstvo da rade svoj posao i da žene, žrtve nasilja trebaju sistemski zaštiti, a nadležni Općinski sud u Ljubuškom da revidira svoju sramotnu odluku”, objavila je organizacija na Facebooku.

‼Inicijativa građanki/na Mostara iskaziva svoju zabrinutost zbog nasilja izvršenog nad Klarom Buntić i sramotnog poteza…

Posted by Inicijativa građanki/na Mostar on Sunday, September 24, 2023