Časopis Time proglasio Taylor Swift osobom godine

Još jedan uspjeh trenutno najveće pop zvijezde na svijetu

(FILES) (FILES) US singer-songwriter Taylor Swift arrives for the 65th Annual Grammy Awards at the Crypto.com Arena in Los Angeles on February 5, 2023. Time magazine named US pop icon Taylor Swift as its person of the year on December 6, 2023, calling the musical force of nature the "hero of her own story." (Photo by Robyn BECK / AFP)
FOTO: AFP

Časopis Time proglasio je Taylor Swift osobom godine. Američka pop zvijezda za časopis je izjavila da je “najponosnija i najsretnija ikad”.

Ova svestrana pjevačica, skladateljica i tekstopisac obara sve rekorde po zaradi i posjećenosti njenih koncerata tijekom svjetske turneje Eras. Prema procjenama Petera Cohana, izvanrednog profesora menadžmenta na Babson Collegeu, Taylor Swift će tijekom 1,5-godišnje turneje, na 146 nastupa na pet kontinenata, osobno zaraditi više od 4,1 milijarde dolara.

Nastupit će i u Beču, što je najbliža destinacija za njene fanove iz Hrvatske. Isprva je bilo planirano da održi samo jedan koncert, 9. kolovoza 2024., no zbog golemog interesa, dodana su još dva koncerta, 8. i 10. kolovoza.

Osvojila 12 Grammyja

Glavni urednik časopisa Time, Sam Jacobs, rekao je da je Swift “rijetka osoba koja je i pisac i heroj vlastite priče”. Taylor Swift počela je profesionalno pisati pjesme s 14 godina, a 2005. godine potpisala je prvi profesionalni ugovor kao country pjevačica.

Prodavši više od 200 milijuna CD-a, Swift je jedna od najprodavanijih glazbenica na svijetu. Ima najviše streamova na Spotifyu, prva je milijarderka kojoj je glazba glavni izvor prihoda i jedina izvođačica koja ima šest albuma koji su u prvom tjednu prodani u više od milijun primjeraka u SAD-u.

Osvojila je 12 Grammyja, uključujući tri nagrade za album godine, Primetime Emmy Award, 40 American Music Awardsa, 29 Billboard Music Awardsa, 23 MTV Video Music Awardsa te tri IFPI Global Recording Artist of the Year nagrade.