Čini se da je hakirana stranica Škole za život. Umjesto vijesti o obrazovanju, dominiraju članci o kockanju i online dejtanju

Iz Ministarstva kažu da rade na otklanjanju problema

FOTO: PIXSELL

Po svemu sudeći, hakirana je internetska stranica Škole za život, eksperimentalnog programa u sklopu Ministra znanosti i obrazovanja. U sekciji “Novosti” nalaze se brojni članci vezani većinom uz online kockanje.

Osim toga, na dnu stranice je i svojevrsna reklama platforme za online upoznavanje i pronalazak ljubavnog partnera.

Pitali smo Ministarstvo o čemu se radi, poslali su kratak odgovor. “Radi se na analizi otklanjanja problema te će problem biti otklonjen u najkraćem mogućem roku”, kažu iz Ministarstva.

Projekt bivše ministrice Divjak

Škola za život je bio projekt bivše ministrice Blaženke Divjak koji je zaživio u školskoj godini 2018./19. Nekadašnja ministrica je govorila kako će realni pokazatelji o uspjehu projekta biti poznati tek nakon četiri godine. Prošle školske godine odzvonile su te četiri godine nakon kojih su rezultati analize trebali biti objavljeni.

No, kako je Ministarstvo znanosti i obrazovanja nedavno potvrdilo portalu Srednja.hr, pandemija je zaustavila nastavak praćenja i evaluacije uvođenja novih kurikuluma i njihove primjene i to baš u trenutku frontalnog uvođenja kurikuluma. Jedini rezultati analize koji postoje tako se odnose na period od jedne godine i to u eksperimentalnoj fazi.

Dodajmo i kako su internetske stranice Škole za život koštale skoro 50 tisuća kuna, a na njima se ništa ne objavljuje od srpnja 2020. godine.