Corriere della Sera: Među poginulima je i osoba iz Hrvatske. Slobodna: U busu je bio bračni par iz Dalmacije

Do sada se neslužbeno govorilo da su dvije osobe iz Hrvatske ozlijeđene, muškarac i žena

Italy, Mestre (Venice) - October 4, 2023.Bus crash accident.Bus plunges off bridge.  At least 21 dead,Image: 810822609, License: Rights-managed, Restrictions: * France, Germany and Italy Rights Out *, Model Release: no
FOTO: Fotogramma

Talijanski Corriere della Sera objavio je da je u teškoj nesreći autobusa kod Venecije preminula i jedna osoba iz Hrvatske. Do sada se spominjalo da je među ozlijeđenima dvoje hrvatskih državljana, muškarac i žena. “Među 21 poginulima u nesreći koja se dogodila 3. listopada 2023. u večernjim satima pet je ukrajinskih državljana, Nijemac, Francuz, Hrvat i Talijan”, piše Corriere della Sera.

Index piše kako raspolažu informacijama da je stradala 24-godišnja žena koja je bila trudna i koja je sa suprugom bila na medenom mjesecu, a riječ je o bračnom paru iz Splita. Muškarac je na intenzivnoj njezi u teškom stanju i životno je ugrožen.

Slobodna Dalmacija ranije je objavila neslužbene informacije da je u autobusu bio mladi bračni par iz Splitsko-dalmatinske županije, u 20-tim godinama života. Navodno su se vjenčali prije 20-tak dana pa otišli u Italiju na bračno putovanje.

Vozaču pozlilo?

Uzrok stravične nesreće još nije poznat. “Sve ukazuje na to da vozaču autobusa nije bilo dobro”, rekao je Luca Zaia, predsjednik regije Veneto. Ipak, dodao je da je prerano za donositi zaključke.

“Obdukcija vozačeva tijela bit će jako važna”, rekao je venecijanski tužitelj Bruno Cherchi, prenosi RAI. Dodao je da “nema tragova kočenja, niti kontakta s drugim vozilima”. Također, nije došlo do curenja plina iz litijskih baterija.

Identifikacija žrtava nije jednostavna jer mnogi od njih uz sebe nisu imali dokumente. Svi putnici bili su gosti kampa u Veneciji, koji je trebao biti krajnje odredište autobusa.

Proglašen Dan žalosti

Premijer Andrej Plenković danas je na Vladi rekao: “Prema podacima koje imamo, izgleda da je u autobusu bilo dvoje Hrvata. Nemam još pouzdane podatke što se s njima dogodilo”.

Gradonačelnik Venecije proglasio je u srijedu dan žalosti, nakon sinoćnje nesreće turističkog autobusa u kojoj je prilikom slijetanja s autoceste poginula najmanje 21 osoba, uključujući dvoje djece.