Čudo u Kaliforniji. Žena sletjela s ceste i četiri dana čekala pomoć. Vatrogasac slučajno naišao na nju

Sumnja se da je s ceste u Los Angelesu sletjela dok je pokušavala izbjeći nalet na jelena

MOUNT BALDY, CALIFORNIA - FEBRUARY 23: A person stands outside a restaurant as snow blankets the town in the San Gabriel Mountains, in San Bernardino County along the border of Los Angeles County, on February 23, 2023 in Mount Baldy, California. A major storm, carrying a rare blizzard warning for parts of Southern California, is expected to deliver heavy snowfall to the mountains with some snowfall expected to reach lower elevations in L.A. County.   Mario Tama/Getty Images/AFP (Photo by MARIO TAMA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
FOTO: Getty Images via AFP

Vozačica koji je preživjela četiri noći na hladnoći i niskim temperaturama u planinskom predjelu u blizini Los Angelesa spašena je u nedjelju i hospitalizirana, rekao je šerifov dužnosnik, prenosi NBC News.

Stupanj ozljeda žene zasad nisu poznati, no poručnik šerifa okruga Los Angeles William Fillpot rekao je da je u stabilnom stanju. Spasiocima je rekla da je sletjela s ceste u svom kamionetu Ford Ranger negdje u srijedu, dodao je. Sumnja se da je s ceste skrenula pokušavajući izbjeći sudar s jelenom.

Slučajno je našao vatrogasac

Na ženu je nakon nekoliko dana slučajno naletio vatrogasac okruga Los Angeles koji se zatekao na tom području i primijetio prevrnut kamionet pored ceste. Pozvao je policiju, a spasioci su iz olupine izvukli ženu i helikopterom ju prebacili u bolnicu Pomona Valley.

Cesta duga 20-ak kilometara vodi od grada Claremonta u podnožju brda do odmarališta Mt. Baldy i planine Baldy, koja je najviša točka u okrugu Los Angeles. Vrijeme je u danima kada se dogodila nesreća bilo relativno hladno. Još nije otkriveno kako se žena grijala danima grijala i je li imala hrane i tekućine.