Neopisiva tuga. Deveteročlanoj obitelji u par minuta izgorjela kuća koju su tek kupili na kredit: 'Suze, užas, noge su se odsjekle'

Troje od sedmero djece u trenutku požara bili su s majkom kod kuće

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Obitelji Tomašić iz Okešinca u općini Križ, koja broji sedmero djece, nedavno je izgorjela kuća koju su kupili na kredit.

“Prolazila sam gdje su blagovaona i boravak, klinci su tu taman bili i onda sam išla otvoriti vrata da vidim i kad sam otvorila, plamen je buknuo prema gore i krenulo je gorjeti. Uzela sam klince, stavila ih van, vratila se po mobitel i zvala vatrogasce i zvala ljude da idu pomoći jer su klinci išli uporno za mnom unutra”, ispričala je Ivana Tomašić za Dnevnik.hr.

Troje od sedmero djece u trenutku požara bili su s majkom kod kuće. Ostali u školi. Otac Alen bio je na poslu. “Nisam ni bio svjestan što je bilo dok mi nije kliknulo u glavi i kad sam došao i vidio… suze, užas, noge su se odsjekle. Nisam znao što bih”, rekao je Alen Tomašić.

U par minuta ostali su bez svega

Obitelj Tomašić u nekoliko je minuta ostala bez krova nad glavom, unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca. “Bilo nas je u kompletu devet vozila i 16 vatrogasaca. Bila je to nemoguća misija, to je starija kuća, suha građa i sve ostalo. A došlo je do zapaljenja dimnjaka”, objasnio je Danijel Hržina, zapovjednik DVD-a Križ.

Kuću koja je izgorjela obitelj je tek kupila, i to na kredit. “Sredili smo i taman smo trebali prepisati kuću na sebe i onda to je u par minuta izgorjelo sve”, kazala je Ivana.

Namještaj, odjeća, sve što je vrijedno nestalo je u plamenu, ali zato su brzo reagirali prijatelji i institucije. Općina je osigurala privremeni smještaj. “Obitelj je pozvana u općinsku upravu gdje smo dogovorili da im ustupimo stan u vlasništvu općine Križ. Stan doduše za deveteročlanu obitelj nije prikladan ako govorimo o veličini od 50-ak kvadrata, ali obitelj je useljena”, rekao je Marko Magdić, načelnik Općine Križ.