Dirljiv oproštaj Matta LeBlanca od prijatelja Matthewa Perryja: 'Očito ćeš zadržati onih 20 dolara...'

'Raširi krila, brate, i leti, napokon sli slobodan', napisao je

PASADENA, CA - JANUARY 11:  Actors Matthew Perry and Matt LeBlanc pose backstage during the 30th Annual People's Choice Awards at the Pasadena Civic Auditorium January 11, 2004 in Pasadena, California.  (Photo by Carlo Allegri/Getty Images) *** Local Caption *** Matthew Perry;Matt LeBlanc (Photo by CARLO ALLEGRI / Getty Images North America / Getty Images via AFP)
FOTO: Getty Images via AFP

Glumac Matt LeBlanc po prvi put se oglasio nakon smrti prijatelja i kolege iz kultne serije “Prijatelji”, Matthewa Perryja. LeBlanc, koji je igrao ulogu Joeya, na Instagramu je napisao da se od Perryja oprašta teškog srca.

“Vrijeme koje smo skupa proveli mi je, najiskrenije, među najdražim razdobljima u životu“, poručio je. “Bila je čast dijeliti scenu s tobom i zvati te svojim prijateljem“, dodao je.

Kazao je kako će se uvijek nasmijati kada se sjeti Perryja i da ga nikada, nikada neće zaboraviti. “Raširi krila, brate, i leti, napokon si slobodan“, kazao je i poručio da ga voli u objavi koja sadrži niz njihovih fotografija.

Referenca na kultnu scenu?

“Čini se da ćeš zadržati onih 20 dolara koje mi duguješ“, poručio je na kraju. Moguće je da se LeBlanc ovako referirao na scenu iz epizode ‘The One With The Kips” iz pete sezone serije.

Naime, dok Monica na hodniku zgrade daje Chandleru račun za hotel u kojemu su odsjeli, nailazi Joey, koji upita što se događa. Ona mu tada slaže da joj je Chandler ukrao 20 dolara iz novčanika koji drži u rukama, sve to kako bi prikrila njihovu tada još tajnu vezu. Joey inače sazna za njihovu vezu do kraja te epizode.

No, kada mu Monica kaže da ju je Chandler pokrao, Joey pogleda u Chandlera i kaže mu: “Sad kad razmislim, nikad nemam novčanica od 20, a ti uvijek imaš hrpu.“

Pogreb održan početkom studenog

Matt LeBlanc je inače prvi od postave Prijatelja koji se samostalno oglasio i oprostio od Perryja. Cijela postava se oglasila zajedničkom izjavom prošlog mjeseca, nedugo nakon Perryjeve smrti.

Perryjev pogreb održan je 4. studenog u nazočnosti rodbine i glumaca iz serije. Podsjetimo, Perry, koji je od 1994. do 2004. glumio Chandlera Binga u “Prijateljima”, pronađen je mrtav u svojem domu u Los Angelesu, što je izazvalo veliku tugu među obožavateljima i slavnim osobama.

Uzrok i okolnosti Perryjeve smrti treba utvrditi ured medicinskog istražitelja okruga Los Angeles, nakon dovršetka obdukcije i toksikoloških testova. Perryjeva smrt dogodila se godinu dana nakon objavljivanja njegovih memoara “Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar”, u kojima je opisao svoju desetljećima dugu borbu s ovisnošću o lijekovima protiv bolova i alkoholu.