Dječak kojeg je ugrizao pas je u šoku, stalno ispituje je li još tamo. Vlasnik: ‘Pas je dobrica’

Vlasnik psa i dalje tvrdi da je sve bio nesretan slučaj, u Dumovcu kažu da je pas miran i ne pokazuje agresiju

Dječak kojeg je jučer u Brestju u zagrebačkim Sesvetama tijekom igre ugrizao susjedov pas operiran je u KB Dubrava. Radilo se o ozljedi gornje usne i desne strane obraza, rekla je maksilofacijalna kirurginja Koraljka Hat.

Dječak je u šoku i stalno pita mamu je li pas još tamo, ispričao je za 24 sata djed ozlijeđenog petogodišnjaka. “Molimo se da sve bude u redu, no ne zna se kako će usnica izgledati i kakve će biti posljedice”, dodao je.

Vlasnik psa kaže da se sve dogodilo u sekundi i da nije mogao reagirati. “Neću ga dati uspavati jer znam da pas nije agresivan i da je to bio samo nesretan slučaj. Pristat ću na socijalizaciju, sve… Čuo sam se s veterinarskom inspekcijom, kažu da je pas dobro, da ni tamo nije bio agresivan, ni prema drugim psima ni prema ljudima…”, rekao je.

Pas u Dumovcu ne radi probleme

Mješanac Riki, težak oko 70 kilograma, trenutačno je u Dumovcu na promatranju. Kako doznaju 24 sata, Riki ondje nije pokazivao nikakvu agresiju, dobro se slaže s drugim psima i djelatnicima, dobroćudan je i zaigran. U Dumovcu će ostati deset dana, tijekom kojih će veterinarska inspekcija promatrati njegovo ponašanje, a morat će proći i test socijalizacije.

“Stvarno je pas dobrica, uzeo sam ga od dobrih, vrlo pozitivnih ljudi. Imam kamere na kući, pokrivaju cijelo dvorište, na snimkama se sve vidi. Vjerujem da ih je policija uzela jer su bili gore gdje je kamera, ali cijelu noć nisam spavao i više ni ne znam što se sve događalo. Jedino što sam možda i ja trebao razmišljati drukčije i uzeti manjeg psa, prevelik je to pas”, zaključio je vlasnik.

‘Dobri smo susjedi’

Dječakov djed kaže da vlasniku zamjeraju što uvijek ima velike i opasne pse. “Mali kaže da je ušao u dvorište i da je pas samo skočio na njega. Ja tog psa nisam ni vidio jer smo od travnja na moru, ali znam da su se i prije znali igrati. Ne znamo što reći ni što napraviti. Dobri smo susjedi, dugo smo već ovdje i mi i oni. Znamo da mu je teško, kao što je i nama teško”, kazao je.

Prema vlasnikovoj verziji događaja, podsjetimo, pas je u njegovu dvorištu ležao na leđima i mahao repom, a dijete se u jednom trenutku na psa bacilo potrbuške.