Dječak u Krapini naručio sok od jabuke, poslužili mu sredstvo za čišćenje felgi. Završio je u bolnici

Nakon prvog gutljaja počeo je vikati 'kiselo, kiselo'

16.08.2021., Zagreb - Ponovna naplata parkiranja ispred zdravstvenih ustanova, Klinika za djecje bolesti ionako nema nikakvo parkiraliste. rPhoto: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

Devetogodišnji dječak iz Krapine završio je u Dječjoj bolnici u Klaićevoj ulici u Zagrebu nakon što je u ugostiteljskom objektu poznatog krapinskog poduzetnika popio opasnu lužinu, doznaje RTL Danas. Kako je za spomenutu televiziju ispričala majka dječaka, on je naručio sok od jabuke, no čini se kako se u staklenoj boci nije nalazilo ono što je naručio.

“Konobarica je normalno uzela piće iz frižidera, suprug je vidio, otvorila, donijela na stol, on je to popio i nakon prvog gutljaja on je počeo vikati ‘kiselo, kiselo’. Ne znam točno što je vikao uostalom. I nakon minute povratio”, kazala je majka.

Završio na infuziji

Sok je, tvrdi, probao i njezin suprug te dobio reakciju. Dječak se, kazala je, dan i pol žalio na bolove u želucu, a onda je dobio temperaturu i završio u bolnici gdje je utvrđeno da je popio opasnu lužinu.

Također, utvrđene su mu opekline jednjaka, a pet dana proveo je na infuziji. Ravnatelj Dječje bolnice Goran Roić kazao je kako je nakon obrade utvrđeno da je dječak imao erozivni gastritis te da je nakon nekoliko dana otpušten na kućnu njegu.

Oštećenje jednjaka

Odvjetnica obitelji Jovana Puhalo kazala je pak da je dječaku u bočici soka poslužen odmašćivač, odnosno lužina PH vrijednosti 13, zbog čega je zadobio oštećenja sluznice, jednjaka i usne šupljine.

“Nadamo se da će nadležna tijela, u ovom slučaju policijska postaja Krapina i nadležno državno odvjetništvo, što prije poduzeti sve potrebne radnje kako bi se utvrdila odgovornost”, kazala je odvjetnica te dodala kako vjeruje da nitko nije dječaku poslužio lužinu namjerno. No, ako se utvrdi da jest, odvjetnica kaže kako je onda riječ o kaznenom djelu iz nehaja.

Inspekcija izuzela uzorke

Iz krapinsko-zagorske policije tvrde kako je u tijeku kriminalističko istraživanje ovog slučaja. Iz prozvanog restorana kazali su za RTL Danas kako “ne raspolažu s takvim informacijama, zbog čega za sada niti ne možemo odgovoriti na Vaše pitanje”. “Smatramo da bi bilo kakav odgovor bio kontraproduktivan policijskoj istrazi koju spominjete, u kojoj se po prirodi stvari treba štititi prava i interese djeteta”, poručili su.

RTL Danas neslužbeno doznaje da je inspekcija izuzela sve uzorke sokova iz restorana te nije utvrdila ništa sporno. Obitelj je neslužbeno doznala kako je netko u bočicu od soka utočio profesionalno sredstvo za čišćenje felgi, koje je zabunom ostavljeno u hladnjaku.