DORH: Vozač kombija (22) je prouzročio smrt dvojice Nepalaca, na tijelo jednoga od njih naletjela još dva vozila

U priopćenju također stoji kako je vozač kombi vozila napustio mjesto nesreće

26.10.2023.,Gosipc - Dvije su osobe poginule u sudaru motocikla i kombi vozila u cetvrtak u ranim jutarnjim satima na autocesti A1 kod Gospica. Nesreca se dogodila oko 4:30 sati, a sudarili su se motocikl zadarski registracija i kombi ogulinskih oznaka Promet izmedju Gospica i Sv. Roka je u prekidu i odvija se obilazno drzavnom cestom kroz Gospic. Photo: Nikola Mraovic/PIXSELL
FOTO: Nikola Mraovic/PIXSELL

Prometnu nesreću sa dva poginula motociklista na autocesti kod čvora Gospić koja se dogodila u četvrtak prouzročio vozač (22) kombi vozila jer je iz za sada neutvrđenih razloga prednjim dijelom vozila udario u motocikl na kojem su bila dvojica državljana Nepala stari 26 i 24 godine, priopćilo je u petak Županijsko državno odvjetništvo.

Očevidom je također utvrđeno da su zbog nemogućnosti izbjegavanja naleta, na tijelo jedne smrtno stradale osobe naletjela još dva vozila koja su se potom zaustavila na kolniku.

Sumnjiče 22-godišnjaka

U priopćenju također stoji kako je vozač kombi vozila napustio mjesto nesreće, a njegov je identitet utvrđen poduzimanjem dodatnih izvida. Riječ je o 22-godišnjem hrvatskom državljaninu. Po nalogu ŽDO-a obavljeno je uzimanje uzoraka njegove krvi i urina.

Prema priopćenju, 22-godišnjaka se “sumnjiči da je upravljao kombi vozilom koje je uzrokovalo prometnu nesreću“ u kojoj su smrtno stradale dvije osobe. Naloženo je provođenje obdukcije smrtno stradalih sudionika prometne nesreće, a traju i “daljnji izvidi i dokazne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće”.

Ušetao u policijsku stanicu

Podsjetimo, osumnjičeni 22-godišnjak jučer je u popodnevnim satima ušetao u policijsku postaju u Gospiću u pratnji odvjetnika te kazao da je on “sudionik” nesreće.

Potvrdio je to Hini odvjetnik Davor Ukalović koji demantira da je njegov branjenik bio u bijegu i tvrdi da je u policiju došao dobrovoljno te da je u strašnom šoku i žaljenju.

‘Nazvao me preko brata’

“On se u vrijeme kad su interventne službe postupale na cesti malo udaljio od kombija (ogulinske registracije), nazvao preko brata mene kao odvjetnika i mi smo već u jutarnjim satima javili policijskoj postaji u Gospiću da ćemo doći u 13 sati, jer sam ja prijepodne imao druge obaveze“, rekao je Ukalović.

Kazao je da je njegov branjenik noćas zadržan u policijskoj postaji u Gospiću, gdje će danas biti ispitan te se očekuje da će uz kaznenu prijavu biti odveden na saslušanje na državno odvjetništvo u Karlovcu. Zatraži li tužiteljstvo za njega određivanje istražnog zatvora, o tome će odlučivati sudac istrage.

Poginuli Nepalci su, neslužbeno doznaje HRT, radili za jednu građevinsku tvrtku u Ninu.