Drama na moru, norveški kruzer uletio u ogromne valove: 'Uključila se sirena, vidjeli smo zid vode i ništa drugo'

Od siline udarca vodenog vala, popucao je dio prozora na brodu koji se poprilično nagnuo

Vodeni val ispred kruzera
FOTO: Screeshot/X

Norveški kruzer MS Maud, brod u vasništvu tvrtke Hurtigruten grupe, nalazio se oko 180 kilometara od zapadne obale Danske kad je u njega udario ogroman vodeni val.

Od siline udarca vodenog vala, popucao je dio prozora na brodu koji je poprilično nagnuo, navodi jedna od putnica Elizabeth Lawrence. Na brodu je u tom trenutku bilo 266 putnika i 131 član posade, piše Business Insider.

Željela je vidjeti polarnu svjetlost

Lawrence je putovanje brodom odabrala kako bi vidjela polarnu svjetlost. Prisjeća se da je dan počeo s poprilično velikim valovima koje je kapetan najavio pa se nisu previše brinuli.

Kako je vrijeme odmicalo, valovi su postajali sve veći, visoki toliko da su poprskali prozore na prozoru njezine sobe na šestoj palubi, navodi.

“Sve je počelo tako što se brodska sirena oglasila iznimno dugo, zatim se uključio razglas, a mi smo samo čuli strku i opću buku od kretanja”, rekao je Lawrence.

Oglašen alarm za putnike

Zatim je putnicima oglašen alarm uz upozorenje da se upute prema mjestima na kojima se trebaju okupiti u slučaju nužde.

“Morala sam se spustiti niz obližnje stepenice da dođem do svog mjesta u glavnom restoranu, ali brod se strašno naginjao. Kad se skroz nagnuo na jednu stranu, vidjeli smo samo vodeni zid, nije bilo neba ni bilo čega drugog”, dodala je Lawrence.

U pomoć kruzeru stigao je i tegljač WULF 7 kako bi kruzeru pomogao da se što sigurnije domogne obale.