Drčni Elon Musk šefovima korporacija koje su povukle oglase s Twittera: 'Ma je*ite se!'

Elon Musk tvrdi da je žrtva ucjene

(FILES) X (formerly Twitter) CEO Elon Musk leaves a US Senate bipartisan Artificial Intelligence (AI) Insight Forum at the US Capitol in Washington, DC, on September 13, 2023. Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu on September 18, 2023, urged Elon Musk to fight anti-Semitism on his X platform as he sat down with the tech tycoon to discuss artificial intelligence. The conversation, which was broadcast on Musk's X platform (formerly Twitter), came as the Tesla tycoon is mired in row with the Anti-Defamation League, a US-based Jewish organization. (Photo by Mandel NGAN / AFP)
FOTO: AFP

Elon Musk poručio je oglašivačima koji su napustili njegovu društvenu mrežu X (nekoć Twitter) da se “je*u”, nakon što je optužen za širenje antisemitskih objava. Optužio je brendove, među kojima su Apple, Disney i IBM, da su ga pokušali ucijeniti nakon što su se ovaj mjesec povukli s njegove platforme.

Inače, Musk je izazvao optužbe za antisemitizam nakon što je podržao objavu na X-u u kojoj se Židove optužuje da “guraju mržnju prema bijelcima, istu onu za koju žele da ljudi prestanu koristiti protiv njih”. Izvršni direktor Tesle ispod te objave ostavio je komentar: “Rekao si pravu istinu”.

Disney, Apple, Coca Cola i druge tvrtke zatim su uklonile plaćene oglase s platforme, što bi X-u moglo uskratiti prihod od čak 75 milijuna dolara, navodi se u izvješću New York Timesa. Inače, za širenje antisemitizma optužila ga je i Bijela kuća.

‘Loše sam to promislio’

Sudjelujući na jučerašnjem DealBook Summitu u New Yorku, Musk je prkosno poručio da se neće pokoriti oglašivačima koji prijete bojkotom njegove društvene mreže. “Netko me pokušava ucijeniti oglašavanjem, ucijeniti me novcem? Je**te se! Idite i je**te se! Je li to jasno? Nadam se da je”, poručio je Musk.

Zatim se obratio Bobu Igeru, izvršnom direktoru Disneyja, koji je ranije na summitu objasnio zašto je tvrtka obustavila oglašavanje. “Hej, Bob! Ako si u publici!”, doviknuo je pa priznao: “Bojkot oglašavanja će ubiti kompaniju”. Musk je ipak priznao da je njegov odgovor na antisemitski tweet bio “nepromišljen” te da mu je to “jedna od glupljih objava”.

“Sad kad gledam unatrag, nisam trebao odgovoriti toj jednoj osobi i trebao sam opširnije napisati što sam mislio”, kazao je. “Ovako sam dao municiju svima koji me mrze”, dodao je milijarder. “I zbog toga mi je žao, to mi nije bila namjera”, poručio je, prenosi The Times.