Državno odvjetništvo potvrdilo da je Banožić izazvao nesreću: 'Pretjecao je ne provjerivši je li sigurno'

Ministar se zabio u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera

FOTO: Screenshot N1

Biljana Luburić, zamjenica općinskog državnog odvjetnika govorila je na konferenciji za medije o jutrošnjoj nesreći u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić, u kojoj je poginuo četrdesetogodišnji obrtnik iz Privlake, otac dvoje malodobne kćeri.

“Prema do sada utvrđenom, vozač osobnog automobila, hrvatski državljanin, iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, na mjestu prometne nesreće, započeo je pretjecanje teretnog vozila koje se kretalo ispred njega u istom smjeru. Pritom ne provjerivši da to može učiniti na siguran način, imajući u vidu uvjete i vremenske uvjete.

U tom trenutku došlo je do udara u vozilo, odnosno kombi vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. Prema do sada utvrđenom, došlo je do smrtnog stradavanja vozača kombi vozila, čije je tijelo nakon očevida prevezeno u Vukovarsku bolnicu na obdukciju”, kaže Luburić.

Čekaju se nalazi krvi i urina

Luburić kaže da su Banožiću uzeli krv i urin kako bi potvrdili prisutnost alkohola, no da za sada nisu dobili rezultate.

Zamjenica općinskog državnog odvjetnika nije mogla otkriti kojom brzinom se kretao ministar Banožić sa svojim vozilom, kao niti u kojem smjeru će ići prijava protiv njega. Luburić je potvrdila da su Banožić i poginuli muškarac bili vezani. Kaže i da imaju svjedoka nesreće, vozača kamiona kojeg je zaobilazio Ministar. Vozač kamiona je također ispitan.

Na pitanje novinara zašto je na terenu bila i vojna policija, Luburić kaže kako je uobičajeno da oni budu prisutni kada je u pitanju nesreća pripadnika vojske, no da oni ne utječu na očevid.