Evo kako se pozicionira DP. Njihov Bartulica otišao na veliku desničarsku konferenciju s Orbanom, Wildersom i Trumpovim pijunima

Ne sudjeluje na postizbornim pregovorima u Domovinskom pokretu

Foto: Stephen Bartulica/Twitter
FOTO: X / Stephen Bartulica

Zastupnik Domovinskog pokreta i kandidat te stranke za EU izbore Stephen Bartulica ne sudjeluje u postizbornim pregovorima, pa je kao i prošle godine otputovao u Budimpeštu na veliku desničarsku konferenciju, piše Novi list.

Suorganizatori su mađarski Centar za temeljna prava i najmoćnija američka konzervativna asocijacija CPAC, a najvažniji čovjek konferencije mađarski premijer Viktor Orban. Konferencija traje dva dana i okuplja brojne političare desnice i radikalne desnice.

Dolazi i Janša

Bartulica je sudjelovao na toj konferenciji 2023., a ove godine je i na popisu govornika, doduše na donjem dijelu popisa jer su pri samom vrhu desničarski lideri poput Orbana, nizozemskog premijera Geerta Wildersa, predsjednika španjolskog Voxa Santiago Abascal i sina bivšeg brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara.

U Budimpeštu je stiglo i nekoliko poznatih američkih zagovornika Donalda Trumpa. Najavljeni su i političari koji pripadaju Europskoj pučkoj stranci, a među njima je i bivši slovenski premijer Janez Janša, s kojim se Bartulica jučer fotografirao.