Foto. HDZ-ov bivši šef Zavoda za socijalnu skrb, optužen za obiteljsko nasilje, u lisicama doveden na sud

Sudac istrage odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor

30.12.2023., Slavonski Brod - ​Sudcu istrage priveden Vjekoslav Potocanac, bivsi ravnatelj zupanijskoga Centra za socijalnu skrb Pozega, koji je uhicen zbog obiteljskog nasilja. Sudac ce mu odrediti istrazni zatvor ili pustanje na slobodu. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Smijenjeni HDZ-ov šef Zavoda za socijalnu skrb u Požegi Vjekoslav Potočanac u lisicama je jutros doveden pred suca istrage u Slavonskom Brodu. Sudac mu je u međuvremenu odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, javlja 24 sata. Podsjetimo, Potočanac je u četvrtak priveden zbog prijave za obiteljsko nasilje.

Vjekoslav Potočanac uhićen je zbog obiteljskog nasilja Ivica Galovic/PIXSELL
Sudac će mu odrediti istražni zatvor ili puštanje na slobodu Ivica Galovic/PIXSELL
Potočanac je otac četvero djece Ivica Galovic/PIXSELL

U školski odbor stavio ga zlostavljač

Bilo je pokušaja da se njegovu suprugu odvrati od prijave za obiteljsko nasilje, kako je neslužbeno u Požegi rečeno novinaru Telegrama iz izvora bliskog istrazi. Prema toj verziji, kada se u tome nije uspjelo, priveden je u četvrtak u prijepodnevnim satima. Također, Telegram neslužbeno doznaje da je osim za obiteljsko nasilje prijavljen i za kazneno djelo prijetnje.

Prije nego što je postao ravnatelj lokalnog Zavoda za socijalni rad, Potočanac je radio kao pročelnik u općinskoj upravi, a bio je i predsjednik HDZ-a Općine Velika. Po struci je pravnik. Otac je četvero djece, a kako doznaje Telegram, dosad nikad nije bio prijavljivan.

Zanimljivo, Potočanac je i član školskog odbora Osnovne škole Vladimir Nazor u Trenkovu. Ondje ga je imenovao osnivač škole, Požeško-slavonska županija, u vrijeme dok je župan bio Alojz Tomašević, pravomoćno osuđen za obiteljsko nasilje.

Policija nije iznijela puno detalja

„Povodom brojnih medijskih upita PU požeško-slavonska potvrđuje da su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Velike zbog sumnje da je počinio kaznena djela Nasilje u obitelji i Povreda djetetovih prava”, navela je jučer PU požeško-slavonska ne navodeći identitet osumnjičenog.

Policija nije iznijela detalje o načinu počinjenja kaznenog djela, ni o žrtvama. „Vodeći računa o zaštiti digniteta žrtve te njenoj zaštiti od sekundarne viktimizacije i stigmatizacije okoline, detalje o načinu počinjenja kaznenog djela i žrtvama nismo u mogućnosti iznositi“, navela je PU požeško-slavonska.