Foto. Tip u okolici Bjelovara u ovu tajnu podzemnu izbu natrpao skoro tonu i pol ilegalnog duhana

Sve je nanjušio službeni pas

FOTO: Carinska uprava

Carinski službenici pronašli su prije nekoliko dana na širem području Bjelovara gotovo 1,3 tone duhana i opremu za obradu duhana. U detekciji im je pomogao službeni pas koji je ilegalnu robu pronašao u skrivenoj podzemnoj prostoriji jednog gospodarskog objekta u koju se ulazi ispod betonske ploče.

U podzemlju je bilo 11 kartonskih kutija s ukupno 1.208,20 kilograma duhana u listu, osam PVC vreća s ukupno 71,30 kilograma sitno rezanog duhana, dvije električne rezalice za usitnjavanje duhana, 23 noža za električne rezalice i električna vaga. Za sve te stvari, tvrdi Carinska uprava, osumnjičeni muškarac kod sebe nije imao dokumentaciju kojom bi dokazao njihovo porijeklo.

Žele mu naplatiti 146.000 eura

Prema priopćenju objavljenom u ponedjeljak, osim skrivene podzemne prostorije, carinici su pretražili i stambene i druge objekte, sve u vlasništvu istog čovjeka otprije poznatog po nezakonitom postupanju s duhanskim proizvodima.

Protiv osumnjičenog će se podnijeti kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog nedozvoljene trgovine, a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za naplatu trošarinskog duga u ukupnom iznosu od 146.054,93 eura.

Carinska uprava
Carinska uprava

Carinska uprava
Carinska uprava
Carinska uprava