Foto. U SAD-u se zapalio kamion s devama i zebrama. Rastrčale su se po cesti, lovila ih policija

Dok je vatra gutala kamion, životinje su bezbrižno grickale travu

FOTO: Screenshot: Grant County Sheriff

Deve, zebre i jedan poni morali su biti spašeni iz gorućeg kamiona nasred ceste na putu iz Floride u Fort Wayne. Iz vozila su egzotične životinje spasili policajci, a onda su, dok je trajalo gašenje požara, one šetale okolo uz autocestu i jele travu.

Naime, kamion je dovozio životinje u Fort Wayne gdje su trebale sudjelovati u četiri cirkuske predstave tijekom vikenda u sklopu cirkusa Mizpah Shrine, rekao je Steve Trump, direktor cirkusa. Vozač kamiona zaustavio je u jednom trenutku kamion jer mu se učinilo da je došlo do kvara. Otkrio je da je izbio manji požar koji se ubrzo proširio i prijeteći životinjama u prikolici.

📸 More snapshots from this mornings remarkable animal rescue on I-69! 🚗🐾 Grateful for our tight-knit community rallying…

Posted by Grant County Sheriff's Office – Marion, IN on Saturday, January 27, 2024

Policajci završili u bolnici

Jedan video koji je objavila policija pokazuje zebre kako grickaju travu dok u pozadini vatra guta kamion. “Takvo nešto ne viđamo svaki dan”, rekao je zamjenik Brent Ressett iz ureda šerifa okruga Grant.

Oba policajca koja su sudjelovala u spašavanju završila su u bolnici zbog udisanja dima, a niti jedna od životinja nije ozlijeđena, dodao je Ressett. Vozač kamiona, 57-godišnji muškarac iz Sarasote na Floridi, također nije ozlijeđen. Po životinje je kasnije došao drugi kamion.

Update: The Northbound lane is now open!!🚨 Urgent Traffic Update 🚨🛣️ Avoid Interstate 69 at the 264-mile marker –…

Posted by Grant County Sheriff's Office – Marion, IN on Friday, January 26, 2024