Mučna ispovijest francuske glumice, zvijezde holivudskog hita Nemoguća misija: 'Kao dijete sam bila žrtva incesta'

Béart je odlučila da neće imenovati osobu koja ju je zlostavljala

French actress Emmanuelle Beart arrives for the opening ceremony and the screening of the film "Jeanne du Barry" during the 76th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France, on May 16, 2023. (Photo by Valery HACHE / AFP)
FOTO: AFP

Francuska glumica Emmanuelle Béart bila je žrtva incesta kad je bila dijete, otkrila je u novom dokumentarcu. Béart, poznata po ulozi u filmu Nemoguća misija, nije otkrila ime svojeg zlostavljača.

Prvo je kazala da ona o svojem iskustvu ne želi govoriti nego samo o drugima koji su preživjeli incest, a koji se pojavljuju u dokumentarcu. “No, njihova iskrenost i hrabrost su me naveli da progovorim”, kazala je potom.

Kolegica i suredateljica filma, Anastasia Mikova, govorila je o njenom slučaju na konferenciji za medije. Rekla je tek da zlostavljač nije bio Béartin otac, piše BBC.

‘Radio si ovo četiri godine’

Béart je odlučila da neće imenovati osobu koja ju je zlostavljala, jer to nije pristup njenog filma. Na konferenciji za medije je puštena izjava Béart. “Budući da moj otac, moja majka i moji prijatelji nisu primijetili ništa, mogao si ovo raditi ponovno iznova, i jesi, tijekom četiri godine”, stoji u izjavi.

Kazala je i kako ju je spasila baka. Dokumentarac se zove Such a Resounding Silence i bit će prikazan na francuskom kanalu M6. Béart ima 60 godina i glumila je u brojnim filmovima francuske i strane produkcije.