Gospođa se pokušala naručiti na operaciju u Sv. Duhu. 'Zvala sam 347 puta. Kad su se konačno javili, odmah su poklopili'

Beroš kaže da je ovo živi užas

FOTO: Pixsell

Jedna žena iz Dalmacije se jučer pokušala naručiti na operaciju u zagrebačkom Svetom Duhu. No, telefonom nije uspjela dobiti nikoga u toj bolnici iako je od 11 do 12 sati, u sat vremena, zvala 347 puta.

“Ja sam njima prije desetak dana uredno poslala mailom svu svoju medicinsku dokumentaciju kako bih se uspjela naručiti kod njih na operativni zahvat. U generiranoj poruci, koju su mi isti dan poslali, napisano mi je kako ću odgovor dobiti u razdoblju od tri do osam dana od zaprimanja moje dokumentacije”, ispričala je za Slobodnu Dalmaciju.

“Kako u tom razdoblju nisam dobila nikakav odgovor, jučer sam se odlučila nazvati bolnicu na broj koji su mi poslali u generiranoj poruci i u terminu kada su mi napisali”, kazala je, i Slobodnoj ustupila poruku o kojoj govori.

‘Gotovo konstantno je zauzeto’

Kazala je da se ne boji medijskog istupa, ali da se ne želi ni zamjeriti liječnicima. Ipak, ističe, mora u Sveti Duh na operaciju. “Dakle, broj 01 3712-060 jučer sam nazvala 347 puta i nikako nisam uspjela uspostaviti kontakt s njima. Taj broj je gotovo konstantno zauzet, a kada nije i kada zvoni, netko podigne slušalicu i taman kad ja sretna kažem “alo”, taj netko odmah tu slušalicu spusti”, kazala je.

Gospođa se zapitala što da radi sa “zdravstvom 21. stoljeća, kojemu je pacijent u središtu svega”, što su česti slogani koji se mog čuti iz Ministarstva zdravstva. Pitala je i treba li sjesti na bus i krenuti do Zagreba da se u bolnici zabilježi za operaciju.

Beroš: ‘Užas, živi užas’

“Hoće li mi taj put u Zagreb platiti Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ili Ministarstvo zdravstva? Drugog načina ne vidim”, pitala je žena retorički.

Slobodna je komentar zatražila od ministra zdravstva, Vilija Beroša. “Apsolutno ne podržavam takvo ponašanje. To je obrnuto od smjera u kojemu ide ova administracija da je pacijent u središtu. To pokazuje očitu disfunkcionalnost u toj bolnici i tražit ću njihovo očitovanje. Užas živi, užas”, kazao je.