Grlić Radman ostavio srce na terenu za Plenkovića. 'Mi ministri smo zamjenjivi, a on je odličan'

'Vi govorite o broju. A što broj znači? Idemo pogledati postignuća', rekao je ministar

14.10.2023., Marija Bistrica - Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenkovic i Gordan Grlic Radman na klauzuri Zajednice zena HDZ-a "Katarina Zrinski". Photo: Matija Habljak/PIXSELL
FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman komentirao je u srijedu nakon sjednice Vlade smjenu Davora Filipovića. Novinari su istaknuli da je to 30. ministar koji je otišao. ”Vi govorite o sedam godina. Idemo gledati uspješnost i postignuća Vlade. Ministri su zamjenjivi, kao i momčad. Postoji selektor koji dovodi igrače i vodi tim naprijed”, kaže Grlić Radman.

Na opasku da bi, prema toj njegovoj metafori, to značilo da su Vladu napustile dvije ragbijaške momčadi, ministar je odgovorio: ”I u drugim državama se mijenjaju ministri”.

Branio je premijera Andreja Plenkovića na pitanje postoji li neka druga europska zemlja u kojoj je otišlo 30 ministara, a da je premijer ostao isti. ”Mi imamo odličnog premijera, Vladu i postignuća. To je to, trebate gledati kroz to, a ministri su ljudi koji dolaze i odlaze. Tako je svugdje, ministri se mijenjaju. Svi smo mi zamjenjivi u svojim resorima. Vi govorite o broju. A što broj znači? Idemo pogledati postignuća”, odgovorio je. Kaže da je Vlada stabilna i da nikoga ne treba brinuti to što se ministri izmjenjuju.

Filipović je otišao jer je on doveo Lovrinčevića

Podsjetimo, u srijedu je Plenković rekao da je Jurica Lovrinčević, bivši savjetnik sada bivšeg ministra gospodarstva Filipovića, s određenim medijima praktički počinio koruptivna djela, poručivši kako je to afera u kojoj nema članova HDZ-a.

“Lažne oporbene teze koje nastoje ovu situaciju i aktivnosti jednog čovjeka za koje nije imao niti mandat, niti nalog Vlade, niti bilo koga tko u ovoj Vladi sjedi, a pritom nije čak niti član HDZ-a, uspoređivati s ranijim slučajevima poput ‘Fimi medije’ u potpunosti odbacujemo”, rekao je Plenković na sjednici Vlade.

Odabir Lovrinčevića kao savjetnika je bila politička odgovornost i odabir bivšeg ministra Filipovića i zbog toga je on i razriješen, naveo je Plenković.