Horor kod Zagreba. Presreo bivšu na ulici, razbio joj automobil i mlatio je urlajući: 'Ubit ću te'

Žena je lakše ozlijeđena, a alkotestiranjem je utvrđeno da je bivši muž bio pijan

FOTO: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

U listopadu lani u okolici Zagreba dogodio se brutalan napad na ženu. Prema optužnici čije detalje saznaje N1, dvojica muškaraca su na cesti presrela automobil kojim je upravljala 30-godišnjakinja.

Jedan od muškaraca ima 30 godina, a žena čiji automobil su presreli je njegova bivša supruga. Njezin bivši muž je izašao iz automobila i počeo šakama udarati po staklu vozačevih vrata na njezinom automobilu.

Ono je od siline udaraca puklo, a potom je istrgnuo i kvaku s vrata. Otvorio je vrata i više puta udario bivšu suprugu u trbuh. “Ubit ću te je*em ti majku ku*vo, ubit ću te“, vikao joj je. U isto vrijeme je njegov prijatelj prišao ženinom vozilu sa strane suvozača. Lupao je po staklu dok nije puklo.

Prijavila je događaj policiji

Događaj se zbio 31. listopada, pola sata iza ponoći, a žena koja se uplašila za svoj život je događaj prijavila policiji. Šteta na automobilu je utvrđena na gotovo 2500 eura.

Tužiteljstvo za bivšeg muža traži 10 mjeseci zatvora, a za njegovog prijatelja osam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine. Optuženi 30-godišnjak je priznao da je oštetio automobil bivše supruge, ali je poricao vrijeđanje i nanošenje ozljeda.

Istražitelje je uvjeravao da je samo htio s njom razgovarati o incidentu koji je njegov kum, koji je optužen s njim u ovom slučaju, te večeri doživio u noćnom klubu, javlja N1.

Žena je lakše ozlijeđena

Žrtva je u svjedočenju ponovila optužbe protiv bivšeg muža. “Kum ga je nekako odvukao a meni je rekao da ostanem u automobilu dok oni ne odu”, kazala je. Liječnici u bolnici su utvrdili da je lakše ozlijeđena.

Navode je potvrdilo i dvoje prijatelja koji su s njom bili u automobilu te večeri. Otac drugog optuženika (kuma) koji je također bio na mjestu događaja, uvjeravao je istražitelje da prijetnje nije čudo i da nije vidio da je netko nekoga udario.

U dokazima priloženim uz optužnicu je pak i medicinska dokumentacija, prema kojoj je žrtva zadobila kontuzije stijenke trbuha te lijeve strane prsnog koša. Bivšem mužu je pak utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 1,71 promila. Kum je odbio alkotestiranje.