Horor na Rabu. Pacijent specijalne bolnice šakama ubio drugog pacijenta: 'Sve se dogodilo u samo nekoliko sekundi'

Muškarac je priveden, a bolnica je objavila priopćenje s detaljima tragičnog događaja

FOTO: PIXSELL/Ilustracija

U Županijskoj specijalnoj bolnici Insula, zdravstvenoj ustanovi na području otoka Raba pronađeno je mrtvo tijelo muške osobe. PU primorsko-goranska izvijestila je da je privela muškarca koji se dovodi u vezu s ovim događajem.

Dojavu o pronalasku tijela policija je zaprimila sinoć, a u tijeku je očevid nakon kojeg bi trebale biti poznate okolnosti ovog slučaja. Iz PU primorsko-goranske ističu i da će točan uzrok smrti biti utvrđen obdukcijom. “Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem kako bi se utvrdile sve okolnosti, kao i relevantne činjenica ovog događaja”, navodi policija u priopćenju.

Provest će obdukciju

Iz Županijske specijalne bolnice Insula također su objavili priopćenje u kojem navode da se tragičan događaj, koji je počeo verbalnim sukobom, dogodio u 20.55.

“Bolesnik s nekoliko udaraca šakom udario subolesnika i nanio mu teške ozljede. Unatoč promptnoj intervenciji dežurne službe i poduzetim mjerama reanimacije te dolasku HMP, bolesnik je preminuo. Osumnjičeni je po djelatnicima MUP-a prepraćen u policijsku postaju na ispitivanje. Cijeli događaj se prema izjavama zbio u svega nekoliko desetaka sekundi”, navodi bolnica u priopćenju kojeg prenosi Novi list.

Bolnica u priopćenju također navodi kako je riječ o bolesnicima koji su “bili na liječenju u tzv. dobrovoljnom statusu, a tijekom samog liječenja nisu pokazivali neprimjereno niti agresivno ponašanje”. Također su naveli kako obitelji preminulog izražavaju iskrenu sućut.