IDF zabunom ubio trojicu izraelskih talaca: 'Iz ovog tragičnog događaja ćemo izvući pouku'

Nije još uvijek poznato jesu li taoci pobjegli Hamasu ili su pušteni na slobodu

Israeli soldiers prepare to go to the Gaza Strip, near the border area in southern Israel on December 13, 2023 amid ongoing battles with the Palestinian Hamas movement. Israel was facing mounting international pressure on December 13 over its war in Gaza, with even key backer the United States criticising the "indiscriminate" bombing. (Photo by JACK GUEZ / AFP)
FOTO: AFP

Pripadnici izraelske vojske (IDF) pogreškom su ubili trojicu izraelskih talaca nakon što su ih zabunom identificirali kao prijetnje, potvrdila je izraelska vojska.

“Tijekom borbe u Shejaiyi, IDF je zabunom identificirao trojicu izraelskih talaca kao prijetnju. Kao posljedicu toga, vojnici su zapucali prema njima i ubili ih”, rekao je IDF-ov glasnogovornik.

“Tijekom pretraga i provjera na području na kojem se dogodio incident, pojavila se sumnja u identitet preminulih. Njihova tijela su prebačena na izraelski teritorij na obdukciju, nakon čega je potvrđeno da se radi o trojici izraelskih talaca”, dodao je glasnogovornik.

Jesu li pobjegli ili su pušteni?

Dvojica talaca identificirani su kao Yotam Haim i Samer Talalka, dok je obitelj trećeg zatražila da se njegov identitet ne otkriva. Nije još uvijek poznato jesu li taoci pobjegli Hamasu ili su pušteni.

“IDF izražava duboko kajanje zbog tragičnog incidenta i upućuje obiteljima iskrenu sućut”, poručuju iz IDF-a. Dodaju i kako će iz ovog tragičnog događaja izvući poruku.