Izlaze mučni detalji sinoćnje tragedije. Nakon kobnog pretjecanja zabili se u most, vozačica poginula, četvero u teškom stanju

Nesreća se dogodila u Lađarskoj ulici u Sisku. Automobil marke Fiat je smrskan

FOTO: Nikola Cutuk/PIXSELL

Sisačka policija objavila je u nedjelju ujutro detalje tragične nesreće u Lađarskoj ulici koja se dogodila u subotu nešto prije 19 sati, a u kojoj je jedna osoba poginula, dok su četiri teže ozlijeđene.

Kako je utvrđeno očevidom, nesreću je skrivila 30-godišnja vozačica automobila sisačkih oznaka koja je, nakon pretjecanja, zbog neprilagođene brzine sišla s kolnika i prvo udarila u prometni znak. Uspjela se zatim vratiti na kolnik, ali je odmah prešla na suprotnu prometnu traku i velikom brzinom se zabila u Stari most.

Četvero teško ozlijeđenih

Vozačica je na mjestu poginula, a njezino je tijelo prebačeno u sisačku Opću bolnicu kako bi se obavila obdukcija. Svih četvero putnika je prebačeno u bolnicu gdje je utvrđeno da su 41-godišnjak i 19-godišnjak teže ozlijeđeni, dok su 39-godišnjak i 20-godišnjakinja bili u izuzetno teškom stanju s ozljedama opasnima po život, ali im se stanje, po informacijama iz bolnice, u međuvremenu stabiliziralo.

Policija javlja da će nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku dostaviti izvješće o ovoj nesreći o čijoj silini svjedoče i uznemirujući prizori smrskanog automobila iz kojeg su unesrećene izvlačili vatrogasci.

‘Od auta ništa nije ostalo’

“Sinoć je četvero pacijenata dovedeno u našu bolnicu. Svi su obrađeni po trauma protokolu i zasad su stabilno, nisu životno ugroženi, iako se ne zna što će biti. Svi su na jedinici intenzivne, tri muška pacijenta (1982., 1984. i 2005. godište) i jedna cura (2005.). Imaju teške tjelesne ozljede. Bit će u jedinici intenzivne, pratimo ih, jutros sam ih pogledao. Moguće je da ih čekaju i operacije. Dvojica imaju unutarnje ozljede abdominalnih organa, mladoj dami dijagnosticirane su teške ozljede kosti lica i prsnog koša. Jedan ima krvarenje u mozgu”, rekao je za 24sata dr. Robert Gjoni, dežurni kirurg u sisačkoj bolnici.

“Strašno se čulo kad je auto udario u zid Starog mosta. Taj udarac je bio toliko jak da od auta ništa nije ostalo. Vatrogasci i Hitna pomoć su vrlo brzo došli. Čak je izbio i požar na autu pa su vatrogasci, dok su planirali kako što brže izvući unesrećene iz auta rezanjem i trganjem lima, prvo morali gasiti vatru. Brzo su sve to odradili i prvo dvoje odmah po izvlačenju ukrcali u vozila Hitne i odvezli do bolnice”, ispričao je jedan svjedok Jutarnjem listu.

Nikola Cutuk/PIXSELL
Nikola Cutuk/PIXSELL
Nikola Cutuk/PIXSELL