Izlaze novi detalji: ubojica iz Splita krao Bajadere i vino iz dućana, a njegov brat pokrao je bivšeg gradonačelnika

Braća su do sada većinom osuđivana na uvjetne kazne zatvora

FOTO: RTL/Screesnhot

Braća Ante (31) i Frane Rušić (37), koji su privedeni nakon ubojstva 22-godišnjaka u splitskoj ulici Mažuranićevo šetalište 1, bili su česti gosti Općinskog suda u Splitu.

Dalmatinski portal piše da je 31-godišnji Ante, kojeg policija sumnjiči za ubojstvo, ranije osuđen na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zatvora jer je u dućanu ukrao nekoliko paketa Bajadera, bocu Plavca i dva pakiranja Nescafea. Osim toga, prije dvije godine osuđen je na uvjetnu kaznu jer se provozao na tuđem motoru.

Pokrao bivšeg gradonačelnika

Stariji brat Frane ima desetak predmeta na sudu, a portal navodi da je i pokrao bivšeg splitskog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu. Njemu je iz dvorišta ukrao dva produžna kabela, peraje, set alata, pričinivši pritom štetu od tri tisuće kuna.

Do sada je uglavnom osuđivan na uvjetne kazne, tako i u slučaju krađe torbice sa 100 eura i 300 kuna, te zbog otuđivanja tuđeg mopeda. Za potonje djelo dobio je šest mjeseci zatvora, dok je na rad za opće dobro osuđen za šaranje po zgradi splitskog HNK.

Prije deset godina na fasadi kazališta je ispisao “Punk is not dead” i “Daje se na znanje, pankeri će opet napraviti sranje”, piše Dalmatinski portal.