Izraelski vojnici ubili pet palestinskih militanata na Zapadnoj obali

Izraelske sigurnosne snage pojačale su napade na Zapadnoj obali

A Palestinian youth uses a slingshot to throw a stone towards Israeli security forces during clashes near an Israeli checkpoint in the West Bank town of Hebron on October 6, 2015. Palestinian president Mahmud Abbas said he wanted to avoid a violent escalation with Israel, his most direct comments since unrest has spread and provoked fears of a new uprising. AFP PHOTO / HAZEM BADER (Photo by HAZEM BADER / AFP)
FOTO: AFP

Izraelski vojnici ubili su pet palestinskih militanata u razmjeni vatre u utorak na okupiranoj Zapadnoj obali, objavila je vojska. Zasad nema komentara na taj događaj od palestinskih dužnosnika.

U priopćenju vojske stoji da su vojnici u protuterorističkoj operaciji ubili četvoricu naoružanih militanata koji su na njih pucali iz kuće u palestinskom selu Azun, a jedan je izraelski vojnik ranjen.

Pojačali napade

U Kalkiliji su vojnici pucali i ubili naoružanog čovjeka koji je otvorio vatru na njih dok su bili u akciji zapljene oružja, rekla je vojska.

Izraelske sigurnosne snage pojačale su napade na Zapadnoj obali od napada Hamasa 7. listopada u južnom Izraelu i izraelske ofenzive u Pojasu Gaze koja je uslijedila.