Jezivo. Žena skrivila sudar pa fotografirala umirućeg čovjeka kako bi 'šefu pokazala zašto kasni na posao'

Vozačica je napustila mjesto nesreće, počelo joj je suđenje

FOTO: YouTube/Screenshot/Ilustracija

Na Okružnom sudu u Düsseldorfu počeo je suđenje 41-godišnjoj ženi iz Kölna nakon šokantnog slučaja bijega s mjesta nesreće. Vozačica je, naime, optužena da je prije tri godine skrivila prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao motociklist, a onda izašla iz automobila, fotografirala čovjeka dok je umirao i – odvezla se dalje, piše Spiegel Panorama. Sada joj se sudi za ubojstvo iz nehaja, izazivanje prometne nesreće, bijeg s mjesta nesreće i povredu osobnih prava fotografiranjem umiruće osobe.

Nesreća se dogodila u srpnju 2020. godine. Optužena žena nepropisno se polukružno okretala na mjestu gdje je to zabranjeno i izletjela autom pred 60-godišnjeg motociklista. Muškarac je na motoru pokušao izbjeći njezin automobil, pri čemu je proklizao i zabio se u ogradu.

Fotografirala umirućeg čovjeka

Vozačica automobila je na sudu rekla da se uopće ne osjeća odgovornom za smrt drugog vozača. “Prekasno sam shvatila da sam krivo skrenula. Nisam poznavala tu ulicu”, rekla je na sudu. Suludo objašnjenje imala je i za činjenicu da je fotografirala motociklista dok je umirao. ”Poslala sam fotografiju svom šefu kao dokaz da ću kasniti na posao jer se dogodila nesreća”, rekla je.

Tri svjedoka s mjesta nesreće posvjedočili su da im je žena rekla da mora ići na posao i samo se odvezla s mjesta tragedije. Oni su zapisali njezine tablice kako bi ju policija mogla pronaći. Vještak sada još treba utvrditi kojom brzinom je ozlijeđeni motociklist vozio i zašto je proklizao pri kočenju na cesti koja je u trenutku nesreće bila suha.