Detalji krvavog obračuna. Triput pucao u HGSS-ovca pa muškarca koji mu je došao pomoći napao sjekirom

Počinitelj je uhićen i doveden u službene prostorije policije

10.04.2024. Split, U Kastel Stafilicu oko 19:30 doslo je do ozlijedjivanja dvije osobe. Prema prikupljenim informacijama jedna osoba je  zadobila ozljede iz vatrenog oruzja, dok je druga osoba zadobila ozljede nanesene  ostro-tupim  predmetom. Obje osobe su  prevezene na pruzanje lijecnicke pomoci u splitsku bolnicu. a osoba koja se dovodi u vezu s dogadjajem  je uhicena i dovedena je u sluzbene prostorije policije. Policijski ocevid je u tijeku. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Večeras oko 19:30 sati na ulici u Kaštel Štafiliću došlo je do obračuna u kojem su ozlijeđene dvije osobe, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Navode da je jedna osoba zadobila ozljede iz vatrenog oružja, dok je druga osoba ozlijeđena “oštro-tupim predmetom”. Obje osobe prevezene su na pružanje liječničke pomoći u splitsku bolnicu. Jedna osoba koja se dovodi u vezu s događajem je uhićena i dovedena u službene prostorije policije.

Okršaj zbog parkiranja?

Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja okolnosti događaja je u tijeku.

Očevid u Kaštel Štafiliću Ivana Ivanovic/PIXSELL

Po neslužbenim informacijama, radi se o okršaju u kojem je jedna od žrtava propucana iz vatrenog oružja, a druga je navodno krenula u pomoć ozlijeđenom pa ga je počinitelj sjekirom udario po glavi. Počinitelj je star 50-ak godina i uhićen je, piše Slobodna Dalmacija. Navodno je do sukoba došlo zbog parkiranja, piše pak Dalmatinski portal.

Oglasili se iz bolnice

Po prvim informacijama iz bolnice, obje osobe su stabilno.

“Zaprimljene su dvije muške osobe. Prvi pacijent (1978.) zadobio je tri prostrjelne rane u području abdomena, lijeve natkoljenice i desne nadlaktice. U ovom trenutku je u tijeku hitan operativni zahvat nakon kojeg će se moći procijeniti težina ozljeda. Drugi pacijent (1978.) zadobio je ranu u području glave. Medicinska obrada je u tijeku”, rekli su iz splitskog KBC-a za Slobodnu.

Očevid u Kaštel Štafiliću Ivana Ivanovic/PIXSELL

Slobodna piše i da je počinitelj prije 21 godinu bio prijavljen zbog pokušaja ubojstva i nedopuštenog držanja oružja. Navodno se radi o 58-godišnjem bivšem pomorcu.

Napad je snimljen

Na društvenim mrežama procurila je snimka večerašnjeg napada. Muškarac od ranije poznat policiji po kaznenim djelima s elementima nasilja iz pištolja je s tri metka pogodio dugogodišnjeg pripadnika HGSS-a, i to zbog parkinga. Taj dio nije snimljen, ali jest ono što se potom događalo.

Dok je drugi muškarac držao teško ranjenog HGSS-ovca, napadač je na njega nasrnuo sjekirom, udarivši ga po glavi. Navodno je imao još jednu sjekiru. Potom su ga svladali građani koji su pristigli na mjesto okršaja i zadržali ga do dolaska policije, piše Dalmatinski portal.

“Cijeli dan je proveo na dežurstvu na Malački, vratio se kući i onda je došlo do tog sukoba na parkingu. Ne znam detalje, sada policija istražuje slučaj. Prebačen je u bolnicu, tamo su i naši liječnici, sada ću i ja put KBC-a da vidim kako je”, rekao je za Dalmatinski portal Branimir Jukić, pročelnik HGSS-a u Splitu.