Ličanin kroz naselje divljao 203 km/h pa se snimkom vožnje hvalio na internetu. Policija ga je, naravno, brzo pronašla

Na autocesti, u nenaseljenim mjestima, u naseljenima, svugdje su mu evidentirani prekršaji brzine

FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija

Policija u Otočcu provela je kriminalističko istraživanje nakon što su se na društvenoj mreži pojavile snimke neprimjerene vožnje. Istraživali su jednog 29-godišnjaka iz Otočca zbog sumnje da je prekršio Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Popis prekršaja je nevjerojatan.

Policija je tako utvrdila da je on 2. veljače 2024. u 17.56 sati na autocesti A1, u smjeru sjevera, u Žutoj Lokvi, upravljao osobnim automobilom zadarskih registracija brzinom od 205 kilometara na sat. Inače, tamo je ograničenje 130 kilometara na sat.

Zatim je 10. veljače u 6.16 sati državnom cestom broj 50/2, iz smjera Otočca u smjeru Gospića, u Prozoru, upravljao osobnim automobilom brzinom od 186 kilometara na sat. Tamo je ograničenje brzine, izvan naseljenog mjesta, 70 kilometara na sat.

Vozio 203 gdje je ograničenje 40 km/h

Osim toga, utvrđeno je da je 29-godišnji vozač 29. veljače 2024. godine u 7.01 sati državnom cestom broj 52/1, iz smjera Gornjih Vrhovina u smjeru Donjeg Babinog Potoka upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake brzinom od 203 kilometra na sat tamo gdje je ograničenje brzine u naseljenom mjestu 40 kilometara na sat.

Protiv vozača nadležnom sudu slijedi optužni prijedlog, a zbog ostalih prekršaja uručene su mu obavijesti o počinjenom prekršaju i obavezni prekršajni nalog.