Liječnik o ozljedama stradalog radnika Čistoće: 'Amputirana mu je ruka. Ima slomljena rebra i kralježak'

Muškarac je operiran i trenutno je stabilno

FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Predstojnik klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu i terapiju boli u KBC-u Zagreb dr. Slobodan Mihaljević otkrio je u kakvom je stanju radnik Čistoće, koji je danas teško ozlijeđen u odronu otpada na Jakuševcu.

Potvrdio je da je 59-godišnjem muškarcu amputirana ruka. ”Izgubio je lijevu nadlakticu. Ima tri slomljena rebra s lijeve strane i kompresivnu frakturu kralješka. To jesu teške tjelesne ozljede, ali u ovom trenutku ne ugrožavaju život, eventualno kontuzije pluća”, otkrio je liječnik.

Tomašević zatvorio Jakuševec

Ozlijeđeni radnik je operiran i trenutno je stabilno te je pri svijesti. ”Nije bilo mogućnosti rekonstrukcije ruke, amputirana je. Rebra nemaju pomaka, kao ni torakalna kralježnica pa ne očekujemo da će trebati nekih dodatnih kirurških zahvata”, dodao je.

Još će neko vrijeme biti pod nadzorom liječnika zbog mogućih komplikacija na plućima, a ako sve bude u redu u skorije će vrijeme ići kući.

Podsjetimo, 59-godišnjak je jedan od trojice radnika Čistoće koji su jutros ozlijeđeni u odronu na Jakuševcu. Gradonačelnik Tomislav Tomašević nakon odrona je obišao Jakuševec i rekao da je odlagalište biti zatvoreno.