Lopov ispred pekarnice u Zagrebu ukrao automobil u kojem je bilo dijete. Uslijedili su dramatični trenuci

Prava se drama jučer odvijala u Zagrebu

13.11.2023., Zagreb - Prometna nesreca na krizanju Avenije Veceslava Holjevca i Vatikanske ulice. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Jučer oko 17 sati na zagrebačkoj Bukovačkoj cesti nepoznati muškarac odlučio je iskoristiti priliku i ukrasti auto, s djetetom na stražnjem sjedalu, koji je stajao upaljen i otključan ispred pekarnice.

Nakon što je shvatio da mu je vozilo ukradeno vlasnik je počeo trčati i vikati: “Stani, stani!”. Iza njega je trčala žena moleći prolaznike da zovu policiju.

Lopov iskoristio nepažnju

Jedna od prolaznica ispričala što se dogodilo. “Kasnije smo doznali da su muškarcu ukrali automobil u kojem je bilo dijete. Ostavio je upaljen automobil ispred pekare. Upalio je sva četiri žmigavca. Ušao je u pekaru, a tu njegovu nepažnju iskoristio je lopov koji je ukrao automobil, ali s djetetom na zadnjem sjedištu”, ispričala je za Danas.hr prolaznica.

“Nismo shvaćali na početku za kim trče jer nismo vidjeli nikoga da bježi, a onda smo doznali što se dogodilo. Pa čovjeku je ukradeno dijete. U potpunom sam šoku”, dodala je.

Iz policije su potvrdili da su dobili dojavu o događaju te da se utvrđuju sve okolnosti. Kako se neslužbeno doznaje, upaljeni automobil u kojem su bili i ključevi i dijete vrlo brzo je pronađen petstotinjak metara od pekare. Kradljivac je uspio pobjeći.