Misteriozna smrt trojice muškaraca u SAD-u. Pronađeni su mrtvi u prijateljevom dvorištu, policija tjednima ne zna od čega su umrli

Policija je potvrdila da još uvijek nema dokaza da se radi o kaznenom djelu

FOTO: Privatni album

Trojica muškaraca iz Kansas Cityja prije tri tjedna otišla su kod prijatelja gledati utakmicu, a dva dana kasnije njihova tijela pronađena su dvorištu kuće u koju su išli na druženje. Policija ni nakon tri tjedna nije otkrila kako su muškarci umrli, ali je u subotu potvrdila da još uvijek nema dokaza da se radi o kaznenom djelu, piše AP News.

Policijski izvještaji kažu da su Ricky Johnson (38), Clayton McGeeney (36) i David Harrington (37) otišli prijatelju gledati utakmicu 7. siječnja. Nitko od njih nije stigao kući. Dvije noći kasnije, zaručnica Claytona McGeeneyja otišla je do kuće gdje su gledali utakmicu.

”Kad nitko nije otvorio vrata, provalila je u podrum kuće. Došla je do stražnjeg trijema i pronašla tijelo nepoznate osobe. Pozvala je policiju koja je zatim pronašla još dva tijela u dvorištu”, navodi se u prvom policijskom izvješću o misterioznom slučaju. Policija kaže da na mjestu događaja i u okolici nisu primijećeni nikakvi očiti znakovi da se dogodilo neko kazneno djelo.

Uzrok smrti i dalje nepoznat

Na pitanje koji je uzrok smrti trojice muškaraca, istražitelji odgovaraju da još uvijek ne znaju. Nisu javno otkrili niti vjeruju li da su droga ili alkohol umiješani u ono što bi mogle biti tri relativno iznenadne i istodobne smrti, iako je jasno da je to mogućnost koju razmatraju.

Još se čekaju nalazi obdukcije tvrtke koja za policiju provodi autopsiju. ”Rekli su nam da bi za primanje toksikoloških izvješća moglo proći dodatnih šest ili više tjedana”, kazala je AP-u glasnogovornica policije Kansas Cityja, službenica Alayna Gonzalez.

Vlasnik kuće kaže da ništa ne zna

Jedna do stvari koje su posebno zbunjujuće u slučaju jest činjenica da je vlasnik kuće rekao da nije imao pojma da su tijela trojice njegovih dugogodišnjih prijatelja danima bila u njegovom dvorištu. No Gonzalez je potvrdila da muškarac surađuje s policijom, što je ustvrdio i njegov odvjetnik John Picerno.

Picerno je medijima u Kansas Cityju ranije ovog mjeseca rekao da je njegov klijent shrvan smrću prijatelja i da nije znao da su oni još u njegovom dvorištu niti da im je možda bila potrebna liječnička pomoć, sve dok se nije pojavila policija.

Kaže da ih je posljednji put vidio kada su nakon druženja napustili njegovu kuću. Tvrdi da je on nakon toga otišao spavati te da ne zna kako su umrli.