Mladi bogataš, unuk velškog tajkuna, optužen da je na Badnjak nasmrt izbo svog najboljeg prijatelja

Obojica su pohađali istu privatnu školu u Cardiffu

FOTO: AFP

Mladić (23) optužen za ubojstvo najboljeg prijatelja u Cardiffu, nasljednik je bogatstva vrijednog 230 milijuna funti, javlja Telegraph. Dylan Thomas optužen je da je na Badnjak nasmrt izbo Williama Busha, također 23-godišnjaka.

Thomas je unuk Gilberta Stanleyja Thomasa, velškog tajkuna u čijem su vlasništvu i Peter’s Food, tvrtka koja proizvodi Peter’s Pies, jedan od najprepoznatljivijih brendova u zemlji.

Djed optuženog osnovao je ugostiteljski obrt pod nazivom Peter’s Food Services, a 1988. prodan je za 95 milijuna funti. Tvrtka je proizvodila i dostavljala pečene namirnice poput pita, kolača i narezaka ugostiteljskim objektima diljem zemlje.

Obojica pohađali istu privatnu školu

Prema The Sunday Timesu, Gilbert Stanley je 2013. sa svojim bratom Peterom bio “težak” 230 milijuna funti.

Thomas se pojavio na sudu u Cardiffu 28. prosinca, a očekuje se da će se suđenje nastaviti 2. veljače. Optuženik je inače programer i navodno je bio najbolji prijatelj s ubijenim, a obojica su pohađali istu privatnu školu u Cardiffu.

Kako navodi The Sun, živjeli su u istoj kući koja je bila u vlasništvu Thomasovog djeda i bake te velške ragbijaške legende Garetha Edwardsa. Ubijeni je bio strastveni sportaš te je radio kao geodet.