Mladić koji je izbo kolegu iz HŽ-a odbio reći razlog za napad. Nož je počeo nositi tek nedavno

Zasad nema očitog motiva zbog za ovaj težak zločin

13.10.2023.-Solin- U servisu zeljeznice sukobila su se dva radnika jedan je uboden nozem.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Mladiću kojeg se sumnjiči da je u petak oko podneva u pogonu HŽ-a u Solinu pokušao ubiti 52-godišnjeg kolegu ubovši ga nožem u vrat, sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

Kako piše Dalmatinski portal, sucu nije htio reći zbog čega je napao kolegu te se branio šutnjom. Slobodna Dalmacija doznaje kako je riječ o 25-godišnjem Martinu K. iz Kaštela.

Brat starog znanca policije

List doznaje i da zasad nema očitog motiva zbog kojeg je napao svog kolegu iz HŽ-a, te da piše da su “mnogi primijetili da se mladić koji do tad nije imao nikakvih problema sa zakonom, u posljednje vrijeme ponaša nekako ‘čudno’ i da je počeo sa sobom nositi nož”.

Slobodna Dalmacija također piše da je Martinov brat Ivan K. stari znanac policije te da je početkom veljače prošle godine izašao je iz zatvora gdje je odslužio petogodišnju kaznu na koju je bio osuđen zbog pokušaja ubojstva 2017. godine.

Pucali na otetog muškarca

U zatvoru je bio jer je s još jednim prijateljem oteo muškarca poznatog pod inicijalima M.M. Utrpali su ga u vozilo i uz ozbiljne prijetnje i protivno njegovoj volji odvezli na osamljeno mjesto u Vrsine.

Doveli su ga do ruba bunara za stoku i u njega ispalili pet hitaca. Upucali su ga u prsa, oba koljena i obje ruke te su ga nakon ranjavanja gurnuli u bunar dubine oko tri metra.

Njihovu žrtvu tek je sutradan pronašao prolaznik koji je šetao psa. Nakon izlaska iz zatvora Ivan K. je nekoliko puta uhićen zbog posjedovanja oružja i droge te je u travnju ove godine završio u istražnom zatvoru.