Molitelji i prosvjednici su na Trgu, kaos je potpun. Neka žena pjeva Zeko i potočić, Pernar provocira protivnike molitve

Središnji zagrebački trg pun je policije

03.02.2024., Zagreb - Muska molitva krunice na Trgu Bana Josipa Jelacica.  Photo: Mia Slafhauzer/PIXSELL
FOTO: Mia Slafhauzer/PIXSELL

Kao svake prve subote u mjesecu, i danas je na glavnom zagrebačkom trgu održana molitva, odnosno muška krunica. Okupljeni muškarci mole se za to da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru te za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju, kao i za obnovu katoličkih brakova.

Na Trg bana Jelačića jutros su prvi stigli prosvjednici, koji se već neko vrijeme okupljaju kako bi izrazili nezadovoljstvo namjerama molitelja. Molitva je počela u 8:30 sati. Portal Zagreb.info javlja kako je Trg pun policije. Na prosvjedu je ponovno opažen Ivan Pernar koji je komentirao kako se prosvjednici “skrivaju pod maskama”.

‘Patrijarhat ubija’

U grupi onih koji se protive javnoj molitvi viđeni su Fred Matić te Ivan Račan. Prosvjednici bubnjaju i nose transparente, među kojima se ističe onaj s natpisom “Patrijarhat ubija”. Molitelji imaju plakat na kojem stoji: “Ja sam bezgrešno začeće”.

Index.hr javlja kako je pred noge policajcima koji odvajaju prosvjednike od molitva legla ženska osoba koja pjeva dječju pjesmicu Zeko i potočić. Drugi prosvjednici pjevaju “Kad si sretan” te podrugljive katoličke pjesme, poput “Isus Krist motorist, Majka Božja biciklist…”