Mučan zločin u Austriji: uhićeno 17 ljudi, sumnja se da su mjesecima silovali 12-godišnjakinju

Većina osumnjičenih su maloljetnici

Austrijska policija istražuje 17 osoba, većinom maloljetnika, zbog sumnje da su u razdoblju od nekoliko mjeseci seksualno zlostavljali 12-godišnju djevojčicu.

Dvanaest osumnjičenika su maloljetnici u dobi od 14 do 18 godina, jedan ima 19 godina, dok su dvojica od 14 godina, što znači da u Austriji ne mogu kazneno odgovarati. Identitet posljednje dvojice nije poznat, objavila je kriminalističke policije u Beču. Među osumnjičenima su državljani Austrije, Turske, Sirije, Italije, Bugarske i Srbije.

Osumnjičeni su za teško spolno zlostavljanje maloljetne osobe i pornografsko prikazivanje maloljetne osobe, rekao je glasnogovornik policije.

Silovanja u garažama i stanovima

Kaznena djela su se navodno događala između veljače i lipnja 2023., i to u garažama i stanovima počinitelja te na drugim lokacijama u Beču. U jednom slučaju je navodno upotrijebljena fizička sila. U ostalima, žrtva je verbalnim nasiljem bila prisiljena na seksualni odnos, rekli su istražitelji.

Žrtva i njezina majka prijavile su zlostavljanje u listopadu.

Nakon opsežne istrage, 13 poznatih osumnjičenika starijih od 14 godina ispitano je u četvrtak. Neki su optužbe priznali, a drugi su ih negirali. Jedan od osumnjičenih je uhićen zbog pružanja otpora policajcima. Istražitelji još uvijek pregledavaju materijal na njihovim mobitelima.