Na obali jako i olujno jugo, mogući pljuskovi s grmljavinom. Na snazi žuti meteoalarm

Na snazi je i žuti meteoalarm duž obale

21.10.2021., Rijeka - Jugo i veliki valovi na plazi Kantrida.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

Na Jadranu te u predjelima uz njega danas će biti pretežno oblačno s povremenom kišom, dok će u istočnim i središnjim predjelima unutrašnjosti uglavnom biti suho, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Kiša duž dalmatinske obale i na otocima bit će obilnija s izraženijim pljuskovima praćenim grmljavinom.

Na kopnu će vjetar biti većinom slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku i istočni. Na Jadranu će jako i olujno jugo slabjeti te na sjevernom dijelu i otvorenom moru okrenuti na buru. Najviša dnevna temperatura većinom će se kretati između 13 i 18 stupnjeva Celzija, u gorju ponegdje i niža.

Zbog jakog i olujnog juga, a lokalno moguće i izraženijih pljuskovi s grmljavinom, na snazi je za danas žuti meteoalarm duž obale.

DHMZ

Moglo bi biti i snijega

Posve stabilno neće biti ni u utorak, iako će oborina biti rjeđa, prognozira meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

Srijeda ponovno donosi nešto češće padaline, osobito u gorskoj Hrvatskoj i duž Jadrana. Prodorom hladnijeg zraka, u srijedu navečer i u noći na četvrtak, u gorju bi moglo pasti i malo snijega.

Ni drugi dio tjedna neće biti stabilizacije vremena, a temperature će se malo sniziti. Petak bi uglavnom posvuda trebao biti suh, no već u danima vikenda stiže novo jače naoblačenje, kaže Blažević.