Neki monstrum u Makarskoj petardom stravično ozlijedio umiljatu kvartovsku macu. Otišla je u mukama

Dobra, umiljata i kastrirana kvartovska maca postala je žrtva nečijeg bolesnog uma

FOTO: Facebook Udruge Šapicama od srca - Makarska

Udruga “Šapama od srca” iz Makarske objavila je mučne fotografije mace koju je netko, prema svemu sudeći, zlostavljao pirotehničkim sredstvom. Jadna životinja uginula je, kažu, u nesnosnim bolovima. Iz udruge dodaju kako nemaju adekvatnih riječi da izraze svoju zgroženost.

“Dobra, umiljata, mazna i kastrirana kvartovska maca koja je obilazila dvorišta u susjedstvu za pokoji zalogajčić jučer je postala žrtva nečijeg bolesnog uma. Nakon dojave i pregleda u Makarskoj zbog težine ozljeda macu smo odveli odmah za Split, no, nažalost, nije joj bilo spasa. Maca je imala velike rane i ozljede kože i potkožja perianalnog područja uz obilno krvarenje, te trpjela nesnosne bolove”, napisali su.

Fotografije ozlijeđene mace koje je makarska udruga objavila na Facebooku su vrlo uznemirujuće.

Traže informacije o počinitelju

Zbog sumnje da je ozljeda uzrokovana rukovanjem pirotehničkim sredstvima podnijeli su kaznenu prijavu policiji.

“Molimo ukoliko netko ima bilo kakve informacije koje bi nas dovele do počinitelja da nam se javi. Maca je boravila u Ulici put Mlikarića. Ako je ovo način na koji slavite Božić, molimo vas jednostavno nemojte ga slaviti…

Želimo samo pravdu i da netko odgovora za ovako okrutan čin naspram jednom nedužnom živom biću”, poručili su iz makarske udruge.