Neopisivo potresna priča iz Gaze. Djed pokopao sedmogodišnju unuku: 'Rekao sam njezinoj mami da je ona sad ptičica u raju'

Priča zorno prikazuje stanje u kojem se nalaze civili Gaze

FOTO: Screenshot CNN

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu jučer je objavio kako je naredio vojsci da razvije plan evakuacije civila iz Rafaha, grada na jugu Pojasa Gaze, kako bi nastavili s napadom. Izrael je jučer započeo sa zračnim udarima na spomenuti grad.

Radi se o posljednjem dijelu Gaze u koji izraelska vojska nije kročila, u koji je pobjegla većina stanovnika pojasa Gaze. CNN je objavio potresnu priču koja zorno prikazuje stanje u kojem se nalaze civili Gaze.

Snimka počinje prikazom starijeg muškarca Ahmada koji sjedi na području masovne grobnice i u krilu drži tijelo svoje mrtve sedmogodišnje unuke. Dok sjedi pokraj iskopane rake u koju će djevojčica uskoro biti pokopana kaže: “Rekao sam njezinoj majci da je ona sad ptičica u raju. Tamo ju čekaju njezina tetka, sestrična i baka”.

Skrivali su se u školi tijekom napada

Ahmad je rekao da se njegova obitelj skrivala u školi u Khan Younisu kad je zgrada napadnuta. Trebali su mu sati da dođe u najbližu bolnicu sa svojom ranjenom unukom, Altaf, ali je bilo prekasno.

Otkako je počeo rat, u Gazi je ubijeno preko 10 tisuća djece, javlja CNN pozivajući se na podatke vlasti te enklave. Mnoga djeca ostala su bez roditelja i zadobila ozlijede koje će im promijeniti čitav život.

Izrael planira i kopnenu ofenzivu na taj grad usprkos protivljenju međunarodne zajednice i humanitarnih organizacija, pa i Sjedinjenih Američkih Država kao najvećeg saveznika. Washington je dan ranije objavio da ne podržava nikakvu izraelsku vojnu operaciju u Rafahu bez razmatranja sigurnosti civila.