Netko u Zagrebu truje pse. Veterinarka: 'Izbjegavajte Dotrščinu, jedan je uginuo u samo pola sata'

Nesretni pas je nešto pojeo u šumi, nakon čega je dobio napadaje

24.07.2022., Zagreb - Gradjani iskoristili dan za odmor i druzenje sa svojim ljubimcima. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
FOTO: Neva Zganec/PIXSELL / Ilustracija

Netko u zagrebačkoj park šumi Dotrščina truje pse, upozorila je jedna cijenjena zagrebačka veterinarka. “Izbjegavajte tu lokaciju neko vrijeme”, poručila je vlasnicima.

Na žalost, jednom dvogodišnjem psu nije bilo spasa. “Imali smo jučer slučaj akutnog otrovanja, pas nije stigao na vrijeme do veterine”, kazala je ova veterinarka, inače zaposlena na Veterinarskom fakultetu.

Uginuo u pola sata

Vlasnica je, kaže, vidjela da je pas nešto pojeo u šumi, nakon čega je dobio napadaje. Nesretnom psu krenula je zelenkasta pjena na usta. U samo pola sata je uginuo.

Upozorenja na trovanja svako toliko se objavljuju u grupama na društvenim mrežama koje okupljaju vlasnike kućnih ljubimaca. Upravo je to jedan od njihovih najvećih strahova, a kod pojave prvih simptoma ključna je brza reakcija.

Inače, prema Kaznenom zakonu, tko “usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama”, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine. Prema prijedlogu izmjena ovog zakona, koje su trenutno u javnom savjetovanju, ta bi se kazna povećala na do tri godine.