Njemačka policija privela petoricu muškaraca zbog povezanosti s mogućim terorističkim napadima na katedralu u Kölnu

U pritvoru je zadržan jedan 30-godišnji Tadžikistanac

The Dom Cathedral is being seen during sunset in Cologne, Germany, on December 23, 2023. (Photo by Ying Tang/NurPhoto) (Photo by Ying Tang / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
FOTO: NurPhoto via AFP

Policija je u Weselu na zapadu Njemačke privela petoricu muškaraca povezanih s mogućim terorističkim napadima na katedralu u Kölnu, priopćeno je u utorak. “Policija je nakon pretresa jednog objekta u Weselu na Badnjak privela petoricu muškaraca, a nakon ispitivanja je jedna osoba zadržana u pritvoru do 7. siječnja”, priopćila je policija.

Kako je nadalje priopćeno, u pritvoru je zadržan jedan 30-godišnji Tadžikistanac za kojeg vlasti “posjeduju saznanja vezana za ugrozu državne sigurnosti”. “Policija koristi sva pravna sredstva kako bi zaštitila građane, katedralu i predstojeće novogodišnje slavlje”, rekao je direktor kriminalističke policije grada Kölna Michael Esser nakon uhićenja u Weselu.

Policija nije pronašla eksploziv u katedrali

Policija je u subotu navečer nakon jedne dojave o mogućem bombaškom napadu psima pretražila koelnsku katedralu ali tom prilikom nije pronađen eksploziv. Kako prenose njemački mediji, postoje saznanja tajnih službi da afganistanski ogranak “Islamske države” priprema napade u Europi tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Policija u Kölnu je u utorak odlučila zadržati mjeru sigurnosti zatvaranja kölnske katedrale za sve posjetitelje s izuzetkom sudionika liturgijskih službi.