Notornom njujorškom mafijašu presudila objava ove fotografije na društvenim mrežama, on ne žali. 'Zar nije sjajna?'

Sin mu je objavio fotografiju na društvenim mrežama i tako otkrio njegovu lokaciju

FOTO: Twitter

Ozloglašeni njujorški mafijaš bio je u bijegu od zakona, ali je njegovu lokaciju razotkrila neoprezna objava fotografije na društvenim mrežama. Međutim, čini se da ne žali zbog toga, piše Telegraph. Ralph DiMatteo (68), navodni consigliere mafijaške obitelji Colombo, ranije ove godine priznao je krivicu za reket, iznudu i pranje novca. Ovaj ga je tjedan njujorški sud osudio na tri godine iza rešetaka.

DiMattea su tijekom suđenja priupitali o fotografiji koju je snimio njegov sin i objavio na društvenim mrežama, konkretno Twitteru, a koja je u konačnici i odvela policiju do njegove tajne lokacije. Dan nakon objave, DiMatteo se sam predao policiji.

“Ne žalim zbog fotografije. Sjajna je”, rekao je mafijaš o fotografiji na kojoj je prikazan u bazenu na Floridi s velikim zlatnim lancem oko vrata. DiMatteov odvjetnik, Gerald McMahon, tražio je od suca da bude blag prema njegovom klijentu dijelom zato što je DiMatteo “stara škola” i spreman preuzeti krivnju.

‘Doživotna zakletva’

“Pogriješio je. Priznao je što je učinio, odrađuje što treba”, rekao je odvjetnik i dodao da će zbog godina prestati s mafijaškim poslovima, ali tužitelji nisu bili sigurni u to.

“Biti član kriminalne obitelji Colombo doživotna je zakletva”, rekao je savezni tužitelj Brooklyna Michael Gibaldi. DiMatteo je bio jedan od 14 mafijaša optuženih za zločine koje su navodno počinili kao članovi obitelji Colombo.

“Nema sumnje da je kriminalna obitelj Colombo obezglavljena kao rezultat priznanja krivnje njezinog vodstva i drugih u organizaciji”, rekao je Breon Peace, američki državni odvjetnik za istočni New York.