Nove nevolje. Zbog kaosa na Jakuševcu, u nekim dijelovima Zagreba mogao bi biti smanjen odvoz smeća

Bolnice, vrtići, Advent, pa sve ostalo...

FOTO: N1

Zdravko Stoilković iz Sindikata radnika Čistoće razgovarao je s novinarkom N1 o situaciji na Jakuševcu te komentirao snimku dronom.

“Nakon snimke dronom vidjeli smo da je puknuće deponija veliko, ta masa bi se mogla spustiti. Traži se dodatno rješenje, da vozila ne uopće ne silaze ispod razine nasipa. Mi ćemo privremeno koristiti vrh nasipa, to će nas usporiti jer mora ići kamion po kamion, ali nemamo drugog rješenja sada”, kazao je.

Radnici strahuju

Ispričao je da su radnici u strahu. “Sigurnost radnika mora biti maksimalna. Pružat ćemo uslugu sukladno mogućnostima, bit će otežano zbog istovara jer će ići kamion po kamion i može se istovarivati samo po danjem svjetlu”, rekao je.

Zbog toga bi u nekim dijelovima grada odvoz otpada mogao biti smanjen. “Prioritet će biti bolnice, vrtiće i škole te centar grada zbog Adventa, a u drugim dijelovima ćemo pokušati pružiti uslugu koliko možemo”, zaključio je.

Što pokazuje snimka?

Video nastao dronom pokazuje Jakuševec iz zraka. Snimljeno je puknuće deponija koje je uistinu veliko. Odlagalište je privremeno bilo zatvoreno, a otpad se od jučer na njega ponovno odlaže.

U incidentu do kojeg je došlo u ponedjeljak ozlijeđena su trojica radnika, od kojih jedan teže – amputirana mu je ruka.

Stanje na odronu – apsolutno je nevjerojatno daljnje banaliziranje razmjera problema u Zagrebu….

Posted by Udruga Ekologija grada on Tuesday, December 5, 2023