Novi detalji mučnog slučaja iz Splita koji je zgrozio Hrvatsku: djevojka iz videa koji kruži društvenim mrežama nije jedina žrtva

Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući video vršnjačkog nasilja

08.02.2024., Split - Ivan Pernar je najavio danas dolazak ispred Osnovne Skole Bol te ga je policija cekala medjutim nije se pojavio. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Društvenim mrežama ovih dana proširio se video na kojem maloljetnicu u Splitu psihički i fizički maltretiraju njene vršnjakinje. Splitska policija sada je objavila da su nakon dovršenog istraživanja događaja od 30. ožujka privedene četiri maloljetne osobe.

Dalmatinski portal ranije je objavio da se radi o trima maloljetnicama i jednom maloljetniku te da su nakon ispitivanja pušteni da se brane sa slobode.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su četiri maloljetne osobe na štetu jedne maloljetne osobe počinile veći broj kaznenih djela. Tri osobe su prijavljene zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja, jedna osoba zbog kaznenih djela prijetnje i iznude, jedna osoba zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju, dvije osobe zbog kaznenog djela povrede privatnosti djeteta i jedna osoba zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava”, navodi PU splitsko-dalmatinska.

Bilo je još žrtava

Tijekom ovog kriminalističkog istraživanja utvrđena je i osnovana sumnja o počinjenju kaznenih djela u ožujku 2024. godine na štetu druge oštećene maloljetne osobe te je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvije maloljetne osobe od kojih je jedna počiniteljica i u događaju koji je snimljen.

Utvrđena je osnovana sumnja da je na štetu jedne maloljetne osobe ostvarila obilježja kaznenih djela nasilničkog ponašanja i prijetnje, dok je druga osoba, u dobi djeteta, ostvarila obilježja kaznenog djela povrede privatnosti djeteta, a s obzirom na dob, protiv nje će nadležnom državnom odvjetništvu biti podneseno opće posebno izvješće, navodi policija.

Iz policije zahvaljuju svim građanima koji nisu dijelili i objavljivali snimke putem društvenih mreža i aplikacija za razmjenu sadržaja, već su, radi zaštite žrtava, prijave i snimke dostavili policiji.