Novi užas u Odesi. Ruski dron ubio 12 ljudi, novorođenče pronađeno mrtvo uz svoju mamu

Nedjelja je proglašena danom žalosti

Rescuers clear debris from a multi-story building heavily damaged following a drone strike, in Odesa on March 3, 2024, amid the Russian invasion of Ukraine. Two more bodies have been found following a deadly Russian drone strike on the southern port city of Odesa, Ukraine said on March 3, 2024. The deaths of a woman and her eight-month-old baby take the toll to ten from the strike overnight between March 1, 2024 and March 2, 2024. (Photo by Oleksandr GIMANOV / AFP)
FOTO: AFP

Spasioci su završili operacije u nedjelju nakon napada dronom na stambenu zgradu u Odesi u kojem je smrtno stradalo ukupno 12 osoba. Regionalni guverner Odese, Oleh Kiper, napisao je na Telegramu da su spasilački timovi koji su radili u nedjelju navečer pronašli tijelo osmogodišnje djevojčice koje se nalazilo uz tijelo njezina starijeg brata koji je pronađen ranije.

Spasioci su ranije tijekom dana otkrili tijela majke i djeteta. Kiper je rekao da su pet mrtvih u zgradi u Odesi bili djeca, od kojih je najmlađe bilo staro samo četiri mjeseca. Dron se zabio u stambenu zgradu u Odesi u subotu. Predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da su se žrtve mogle izbjeći da nije došlo do zastoja u dostavi oružja Ukrajini.

Novorođenče pronađeno mrtvo uz svoju majku

Ministar vanjskih poslova Ihor Klimenko rekao je da su ruske snage ranile 16 ljudi u zračnom bombaškom napadu na stambenu zgradu u istočnom gradu Kurakove, koji se nalazi zapadno od regionalnog centra Donjecka koji je pod ruskom kontrolom. Dvoje ranjenih su djeca. Deseci stambenih zgrada pretrpjeli su štetu.

Klimenko je rekao u subotu da je novorođenče pronađeno mrtvo uz svoju majku u ruševinama zgrade u Odesi. Objavio je fotografiju spasioca pored krvave deke, na kojoj se mogla vidjeti ruka djeteta s jedne strane, a ruka odrasle osobe s druge. Nedjelja je proglašena danom žalosti u Odesi.