Odlične vijesti za umirovljenike: kreće isplata nacionalnih naknada, a najavljuju se i uskrsnice

Primjerice, Osijek je za uskrsnice umirovljenicima izdvojio 600.000 eura

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

U petak kreću isplate nacionalnih naknada za umirovljenike od 150 eura, javlja Dnevnik Nove TV. “Za siječanj će je dobiti 9803 korisnika, za što je osigurano 1,3 milijuna eura”, objasnila je Maja Čakarun iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Uz nacionalnu naknadu, pojedini gradovi najavili su da će umirovljenicima uplaćivati uskrsnice. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kaže da se trenutno bave tom temom. “To je tema kojom se sada bavimo pa ne bih htio sada nešto govoriti jer pokušavamo promijeniti s obzirom na kratke rokove, ali ćemo vas obavijestiti”, rekao je.

Uskrsnice za koji tjedan

Dok splitski gradonačelnik Ivica Puljak isto tako nije htio otkrivati detalje. “Grad Split je uvijek pomagao i brinuo za sve svoje umirovljenike i tako ćemo nastaviti u budućnosti. Uskoro ćemo izaći sa svim detaljima”, najavio je Puljak.

Osijek je za uskrsnice izdvojio 600.000 eura. “Mogu i sada najaviti da će ove godine uskrsnice koje će uskoro ići biti nikad veće, da ćemo dići i novčani iznos uskrsnica u odnosu na prošlu godinu, ali i imovinski cenzus”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Radić.

Svi gradovi trebali bi započeti s isplatama za nekoliko tjedana jer je Uskrs već krajem ožujka.