Odvjetnik otkrio kad će uhićeni BBB-ovci iznositi obranu: 'Tijekom ta tri dana imat će priliku'

Nakon toga će njihovi odvjetnici uložiti žalbu na istražni zatvor

FOTO: RTL DANAS

Odvjetnik obitelji uhićenih Dinamovih navijača Mario Medak najavio je da će navijači, pritvoreni nakon nereda u kolovozu u Grčkoj, iznositi obrane 4., 5. i 6. prosinca ove godine na sudu u Ateni. ”Svi hrvatski državljani koji se nalaze po grčkim zatvorima, pozvani su u Atenu i prilikom ta tri dana imat će priliku iznijeti svoju obranu”, rekao je Medak za RTL televiziju.

Nakon toga će njihovi odvjetnici uložiti žalbu na istražni zatvor. Ako je sudac prihvati, uhićeni navijači ili barem dio njih mogao bi izaći na slobodu već idući mjesec, ističe RTL.

Ukupno 102 u zatvorima u Grčkoj

Medak je potvrdio da postoji takva mogućnost, dodajući kako očekuje da će prijedlozi za ukidanje istražnog pritvora biti podneseni nakon ispitivanja, što znači da bi sud mogao donijeti odluku o puštanju na slobodu.

Pritvorene Dinamove navijače tereti se za 11 kaznenih i prekršajnih djela. Ono najteže, ubojstvo navijača AEK-a Mihalisa Katsurisa uoči utakmice s Dinamom, odbačeno je nakon što je DNK analiza pokazala da grčkog navijača nije ubio ni jedan od pritvorenih Bad Blue Boysa.

U grčkim zatvorima nalazi se ukupno 102 Bad Blue Boysa, a pritvoreni su više od tri mjeseca.