Mladen se ubio jer su mu se rugali kako na benzinskoj traži posao. Radnik koji je objavio snimku sada je optužen

Snimka se proširila društvenim mrežama

Sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Veljka Trišića (45), radnika pumpe koji je snimao i ismijavao Mladena Dulića (22) jer je tražio posao na benzinskoj pumpi. Snimka se proširila društvenim mrežama, a Mladen je nakon toga počinio samoubojstvo, piše Dnevni avaz.

Prema navodima optužnice, Trišić je 26. listopada 2022. godine na benzinskoj pumpi u Laktašima, kada se Mladen došao raspitati za posao, svjestan da se radi o mladoj osobi bez iskustva i sniženih intelektualnih sposobnosti, ponudio običan list papira uvjeravajući ga da popunjava prijavu za posao.

Snimka se proširila društvenim mrežama

“Uključio je kameru na svom mobitelu kako bi zabilježio cijeli tijek popunjavanja navodne prijave za posao te mu postavljao pitanja koja nisu u vezi s poslom s ciljem ismijavanja. Prema oštećenom je postupao na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo”, navodi se u optužnici.

Trišić je, nakon što je snimio cijeli događaj, snimku proslijedio putem Vibera svojim kolegama svjestan da će, ističe se u optužnici, time povrijediti dostojanstvo mladića i da će snimka dospjeti do šire javnosti pa i do Mladena. Snimka je objavljena i na TikToku i YouTubeu.

“Kada je oštećeni od svojih poznanika saznao da je navedena snimka objavljena na društvenim mrežama, isti je doživio veliku duševnu bol zbog povrede osobnosti i narušavanja dostojanstva, uslijed čega je 28. listopada 2022. godine sebi oduzeo život”, piše u optužnici. Mladenovi prijatelji su za medije rekli da je počinio samoubojstvo zbog objavljene snimke jer nije mogao podnijeti poniženje i ismijavanje.