Osnovna škola Lapad u Dubrovniku proglasila Dan žalosti zbog iznenadne smrti učenice (11), pozvan krizni tim psihologa

'Pružit ćemo psihološku pomoć učenicima njenog razreda', izjavila je ravnateljica škole

16.05.2018., Dubrovnik - Osnovna skola Lapad. "nPhoto: Grgo Jelavic/PIXSELL
FOTO: Grgo Jelavic/PIXSELL

Ponedjeljak će u dubrovačkoj Osnovnoj školi Lapad biti Dan žalosti zbog iznenadne smrti jedne njihove učenice koja je imala 11 godina. Na web stranicama škole u tužnoj obavijesti napisali su da je odluku donio Školski odbor na jučerašnjoj hitnoj sjednici.

“Molimo se da se Bog smiluje njenoj plemenitoj duši, a da obitelji, njenim školskim prijateljima i nastavnicima olakša bol zbog gubitka člana porodice i člana školske zajednice”, napisali su i pojasnili da će u ponedjeljak nastavni sat biti skraćen na 30 minuta kao i da će u školskom holu biti postavljena knjiga žalosti. “Sve kulturno-sportske aktivnosti u školi i sve aktivnosti škole će biti podređene Danu žalosti”, napomenuli su u obavijesti koju potpisuje ravnateljica Nikolina Soko.

U školu stiže krizni tim psihologa

Ona je za list 24sata izjavila da je ovo velika tragedija kako za obitelj, tako i za učenike i djelatnike škole i sve koji su preminuloj djevojčici bili bliski.

“Smrt se dogodila naglo, ne znamo uzrok, ali nismo imali takve informacije da je djevojčica od nečega bolovala. Bila je vrijedna učenica, bavila se sportom, nije imala nikakve smetnje na koje bismo mi kao škola trebali pripaziti. Okolnosti utvrđuju za to nadležne institucije, mi kao škola nemamo veze s tim. Za nas je ovo velika tragedija i svi smo potreseni”, rekla je Soko.

“Pružit ćemo psihološku pomoć učenicima njenog razreda. U ponedjeljak stiže krizni tim kako pomogao svima koji su bili bliski s njom. Doživjeli smo gubitak jednog djeteta i teško je to procesuirati. Pružamo pomoć koliko možemo i obitelji, njima je ipak u ovoj situaciji najteže”, kazala je još ravnateljica.